שלום, אני במו"מ מתקדם לרכישת דירה מקבלן. עורך הדין שלי מסר הערותיו לעורך הדין של הקבלן וניתן לומר כי על-פניו, ניתן לבצע חתימה בפגישה שתיערך שבוע הבא. אולם, קיים סעיף אחד בו הקבלן מציין כי אני אשא בחלק היחסי של הוצאות הבית המשותף עבור הדירות שטרם נמכרו על ידו למשך שנה. אני מכיר את החוק בו תשלום הוצאות יהיה על כלל בעלי הדירות ומכאן, שדירה שלא נמכרה היא בבעלות הקבלן. ולשאלתי: האם ניתן להתעקש על סעיף זה ו/או האם אי הסכמתי עלולה להביא לאי חתימה מצד הקבלן ? אודה לתשובתך נוכח ניסיונך ומקצועיותך. בכבוד רב, שלמה.
שלמה שלום,
אתה בהחלט צודק. דירות שטרם נמכרו הינן בבעלות היזם/הקבלן המבצע ועל כן חובת תשלום מיסי ועד הבית וההשתתפות בנטל תחזוקת הרכוש המשותף צריכה לחול על כלל בעלי הדירות.
מדובר בתנאי מסחרי עליו ניתן לנהל מו"מ ואף להתעקש עליו.
למעשה הקבלן 'מגלגל' לפתחך את תשלום מיסי ועד הבית במשך השנה הראשונה מיום שקיבלת מפתח (קבלת מפתח? טופס 4? טופס 5? - כתלות בנוסח ההסכם - עלייך לקרוא את הוראותיו בקפידה ולהבין מהו המועד ממנו חלה עלייך חובת התשלום).
מכל מקום, סעיף שכזה מייקר באופן זה או אחר את עלות הדירה ומתווסף לתמורה הכוללת שתשולם על ידך. איני יודע מהן הוראות ההסכם ומהו מבנה ניהול הבניין בתקופה שלאחר איכלוסו, אך תאר לך שבתקנון (אותו בדרך כלל קובע הקבלן בשלב ההתקשרות עם בעלי הדירות) ו/או בהסכם עם חברת הניהול (האם קיים הסכם נלווה עם חברת ניהול?) נקבע כי תשלומי ועד הבית יהיו cost + 15%, הרי שמדובר בעלויות לא מבוטלות רק על חלקך (מבלי להתייחס לחובת התשלום הנוספת על חלקיו של הקבלן ברכוש המשותף).
לכן, ניתן לראות זאת כעניין פעוט וקל ערך, אך אם קוראים את הסעיף היטב, ניתן לראות כי יש לכך השלכה כלכלית בעלת משמעות.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בכדי להעביר קו על קיר משותף יש לבדוק אם יש צורך באישור וועדה(לבניינים חדשים בדרך כלל) ואישור הדיירים באספה כללית...
המשך תשובה