יוחאי שלום, אני ושתפתי מתגוררים בבית משותף מאז תחילת שנת 2012. כל הדירות בבניין זהות בגודלן, מלבד 3 הדירות שבקומה העליונה, אשר שטחן הוא קצת יותר גדול ויש להן גם מרפסות גדולות. תשלום ועד הבית הוא דיפרנציאלי. בתחילת השנה גילינו כי ע"פ חוק המקרקעין, תחשיב חלקנו היחסי השתתפות בהוצאות המשותפות אינו אמור לכלול את שטח המרפסות שלנו, מה שמוריד משמעותית את שטח הבית. אציין כי אין תקנון לבניין שבו נקבע שיעור ההשתתפות. בכל אופן, הנושא נמצא בויכוח מול ועד הבית, שאינו מוכן לחשב את חלקנו מחדש, ומתעקש שנשלם כפי ששילמנו עד כה (600 שקל בשנה יותר ממי שמשלמות הדירוות הרגילות). שאלותיי הן: 1. האם אנחנו צודקים ? 2. האם אנו יכולים לבקש זיכוי רטרואקטיבי בגין השנתיים הקודמות ששילמנו בתמימות הרבה מעבר למה שהיינו אמורים לשלם ?
משה שלום,
חוק המקרקעין אינו מציג עמדה חד משמעית בעניין זה מאז כניסתו לתוקף של תיקון 26. התיקון ביטל את ההוראה המתייחסת לאי הכללת שטחי 'גזוזטראות' בחישוב שטח הריצפה ומלבד הנוסח הקיים אין התייחסות ברורה למעמדן של מרפסות.
התפיסה המקובלת הינה כי מרפסות אשר שטחן מהווה שטח המשך לדירת המגורים (מרפסות מקורות) משקף את הרציונל שעמד מאחורי חישוב יחסי שטחי הרצפה בשטחי המגורים. על כן, לא מקובל כיום לחשב בשטחי הרצפה את שטחן של מרפסות פתוחות.
אסייג את דבריי ואומר כי הדרך הנכונה לבדיקת היחסים בין הדירות הינה בדיקת מסמכי ותשריטי הבית המשותף, לפיהם ניתן לראות כיצד בוצע הרישום ואילו שטחים נכללו בצו הבית המשותף על ידי הקבלן.
ניתן על ידי דין ודברים עם ועד הבית לבדוק את הטענות והחישובים מחדש ואם יתברר כי לא הייתם מודעים לחישוב הנכון ולא הסכמתם לו כי יערך חישוב מחודש.
אני מניח שהדבר יקשה מאוד על ההתנהלות השוטפת של הבית המשותף ועל כן מוטב יהיה לקבל החלטה מכאן ואילך.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עקרונית הוא לא חייב את אישור הדיירים לשינויים בתוך דירתו, אלא אם כן זה מסכן אותם לכן יש להוציא חוות דעת קונסטרוקטור ולהגיש צו מניעה מוזמנים לחזור אלי להמשך הסבר ...
המשך תשובה