בבניין הותקן מערכת משאבת חום לחימום המים הפועל על חשמל ומערכת הסולר נותרה לגיבוי ולהסקה בחודשי החורף. 2 דיירים התנתקו ממערכת ההסקה. ועד הבית דורש תשלום מלא עבור הסולר ואנחנו המתנתקים דורשים לשלם 35% כפי שהחוק קבע במקרה של התנתקות מחימום מים והסקה. הועד הביא נציג ממשרד האנרגיה שטען שבגלל שיש גיבוי למשאבת החום ע"י מערכת הסולר המערכת משולבת, ולא ניתן להתנתק. הגיבוי מעולם לא הופעל ומעולם לא צרך סולר. כיצד עלינו לפעול?
עדנה שלום,
סעיף 59ב' לחוק המקרקעין, סעיף 2 לתקנון המצוי ותקנות הינתקות ממערכת חימום מרכזית מפרטים את ההוראות הרלוונטיות בעניינכם ויש בהן הנחיות כיצד, אם בכלל, לבצע את ההינתקות ומהן העלויות הכרוכות בכך.
אם נקבע על ידי גורם מקצועי כי מדובר במערכת משולבת הרי שחוק המקרקעין קובע כי לא ניתן להינתק מחלק מן המערכת אלא ביכולתכם להתנתק באופן מלא מן המערכת דבר אשר לא ישנה את חובתכם להמשיך ולשאת בהוצאות המערכת המשולבת על פי חלקכם כאמור בתקנות.
כמו כן, הינתקות מן המערכת המרכזית כרוכה בעלויות שונות אשר יש לחשבן טרם החלטה בעניין זה.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין צורך בכינוס אספה אלא אם כן מדובר בתיקון של עשרות אלפי שקלים אזי יש להביא 3 הצעות מחיר ולקבל החלטה באספה...
המשך תשובה