שלום רב, אני בעל חנותת יחד עם עוד 2 שותפים נוספים, בבנין משותף. לאחר שהבנין הוכרז כמבנה מסוכן הוחלט באסיפת דיירים על שיפוץ הבנין בעלות של עד מליון וחצי שקל. אני כבעל החנות אשלם את החלק היחסי של החנות לפי גודל ממ"ר וביחס לגודל ההבנין. ובכל זאת, תוכנית עבודות השיפוץ כוללות החלפת מעקה חדר המדרגות (לא תקני ולא בטוח), החלפת מרזבים, תיקון ליקויי נזילות בדירות, התקנת מסתורי כביסה ועוד. ברצוני לשאול, האם אני ושותפי צריכים להשתתף בעלויות שיפוץ כאלו ואחרות (אשר התקבלו על ידי אסיפת הדיירים), אך אינן נוגעות לחנות (שנמצאת בחזית הבנין) - עלויות כמו החלפת מעקה בחדר מדרגות (לא קשור לחנות), עלויות אשר אינן קשורת לטיפול בליקויים של בנין מסוכן (מסתורי כביסה למשל). האם גם עלי לשלם לקחת חלק בעלויות כאלו ואחרות? אודה לכם אם תחזרו אלי!
ליאור שלום,
שאלתך טובה מאוד והתשובה עליה אינה חד משמעית ומעט מורכבת.
יש לחלק את התשובה לעבודות אשר מוגדרות כשיפוץ/שמירה על הקיים/תיקון הליקויים בהתאם להכרזה כמבנה מסוכן ובין 'שיפורים' שמבקשים בעלי הדירות ברכוש המשותף. יש לכך השלכה על אופן קבלת ההחלטות בין בעלי הדירות ועל הרוב הדרוש.
נשיאת בעלי הדירות בעלויות השיפוץ והשמירה על הקיים חלה על כלל בעלי הדירות ואינה תלויה בהיקף השימוש שנעשה על ידי מי מבעלי הדירות.
מובן כי בעלי הדירות יכולים לקבוע הוראות שונות בעניין זה בתקנון שיערך על ידם.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עלויות מעלית שבת חלות על מי שביקש או במידה ורשום בתקנון, יש לבדוק כל מקרה לגופו, יש לבדוק עלויות ללא מעלית שבת ועם מעלית שבת וההפרש ישולם על ידי מי שביקש מעלית שבת...
המשך תשובה