שלום, בבנין בו אנו משכירים דירה ועד הבית גובה סכום חודשי שנועד לכסות הוצאות שוטפות (נקיון, חשמל) וגם הוצאות תחזוקה ושיפוצים (זיפות הגג, חיזוק הנדסי וכו). לפי הנתונים שהועברו אלי מהועד לגבי הוצאות והכנסות, הסכום השנתי שהם גובים משאיר מדי שנה יתרה מכובדת מאד של למעלה מ 10,000 ש"ח בקופת הועד- קרוב ל 30% מסך הגבייה- האם זה תקין? בנוסף, מכיוון שהדירה מושכרת, הגיוני שהדייר אינו אמור לשלם מכיסו את מלוא הסכום אם חלק מנו מיועד לשיפוצים. כדי לחשב מה החלק החל על הדייר, אשמח להבהרה אילו מסעיפי ההוצאות להלן חלות על הדייר ואילו על המשכיר- ביטוח הבנין, זיפות הגג ותיקוני אינסטלציה. תודה!
אורית שלום,
מתפקידו של ועד הבית לנהל את כספי ועד הבית וספריו באחריות ובנאמנות.
יתרת הכספים (מעבר לכספים הנדרשים להוצאות השוטפות) שמושארת בקופת ועד הבית נועדה לטפל במקרים הדורשים מענה מיידי לצרכי תחזוקה שוטפים. אין סיבה להשאיר סכומים גדולים מדי בקופת ועד הבית על חשבונם של בעלי הדירות.
השוכר נדרש לשלם את המיסים כפי שנקבע בהסכם השכירות עליו חתם. נהוג כי השוכר משלם עבור התחזוקה השוטפת של הבית המשותף, בהתאם להוראות החוק (או התקנון המוסכם) - ביחס שבין שטח רצפת דירתו לסך שטחי הדירות בבית המשותף.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ככל שאין נוהג או סייגים בתקנון הבית המשותף המוסכם כולם צריכים להשתתף, מוזמן להתקשר אנחה אותך מה לעשות הטלפון שלי מצוין בעמוד שלי באתר...
המשך תשובה