שלום, אנו שני וועדים בשתי כניסות נפרדות הנמצאים על אותו מגרש. הועד של הבנין השני אינו מוכן לקחת חלק בניקיון ובגינון של חלק משותף ומשמעותי משותף בקומת -1 בחוץ. מה עושים ?
שלום שירה,
שאלתך תלויה במספר גורמים וההכרעה בעניין זה הינה פרטנית ומשתנה מעניין לעניין.
ראשית יש לבדוק באם קיים תקנון מוסכם המסדיר את אופן הניהול של הבתים המשותפים, ביחד ו/או כל אחד לחוד. לאחר מכן יש לבחון את הוראותיו של סעיף 59 לחוק המקרקעין.
סעיף 59 לחוק המקרקעין קובע:
בית משותף המורכב ממבנים או מאגפים (תיקון מס' 14) תשנ"ב-1992
59. (א) מקום שבית משותף מורכב ממבנים אחדים או מאגפים אחדים אשר לכל אחד מהם כניסה נפרדת או מיתקנים נפרדים (להלן - בית מורכב) ובעלי הדירות קבעו בתקנון כי הרכוש המשותף, כולו או חלק ממנו, שבתחומי כל מבנה או אגף יהיה צמוד לדירות שבאותו מבנה או אגף, או שהחזקתו וניהולו יהיו נפרדים, תחול חובת ההשתתפות בהוצאות ההחזקה והניהול של הרכוש המשותף כאמור, על בעלי הדירות שבאותו מבנה או אגף בלבד; בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון שיקיימו אסיפה כללית ונציגות נפרדת לגבי אותו מבנה או אגף.
(ב) באין קביעה בתקנון כאמור בסעיף קטן (א), רשאי המפקח להורות כי בית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) אם נוכח שנסיבות הענין מצדיקות לעשות כן; הורה המפקח כאמור, יקבע את חלקי הרכוש המשותף שיחול עליהם סעיף קטן (א).
(ג) אין בקביעה שבית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מהוראות החוק החלות על הרכוש המשותף בבית כאמור, שהחזקתו וניהולו לא הופרדו.
לצורך מתן הנחיות ופתרונות עליי לקבל פרטים נוספים שעל בסיסם ניתן יהיה לקבוע מהו המסלול הנכון מבחינתכם.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חניה מיועדת לרכב היא אינה מחסן, יש הבדל אם מדובר בבניין ישן או חדש אם בחזית או עורפית ולמה זה מפריע לוועד , וועד יכול לפעול אם מדובר בחזות הבניין או בהפרעה לרכוש המשותף...
המשך תשובה