תודה על תשובתך מיום 20/5/14. התקנון של הבית המשותף נכון להיום הוא התקנון הסטנדרטי. התקבלה החלטה של מעל 2/3 מבעלי הדירות על הקמת חניות נוספות בשטח המשותף והצמדת כל החניות בשטח המשותף לדירות כך שלכל דירה תהיה חניה אחת צמודה, כלומר כל הדירות תקבלנה זכות שווה בחניות בסוף ההליך ולא תהיה אפליה/פגיעה במי מבעלי הדירות. האם בהתאם לסעיף 62 כאשר יש מספר מתנגדים (מספר הנמוך באופן משמעותי מ-1/3 מבעלי הדירות) אשר לא מעוניינים בהליך ו/או בתשלומים שנגזרים ממנו, לא ניתן יהיה לקיים את ההליך ולא ניתן לחייב אותם לשלם על זה, על אף ההחלטה שהתקבלה ע"י הרוב המוחלט של בעלי הדירות?
שלום יובל,
אני מניח שהסיבה בגינה קיימת התנגדות מצד חלק מבעלי הדירות הינה חיובם בהוצאת כספים לטובת הליך הוספת החניות והצמדתן - עלות שאינה מקובלת ו/או אינה אפשרית מצד אותם בעלי דירות.
לצורך ביצוע הליך הוספת החניות והצמדתן נדרשים בעלי הדירות לוותר על חלקים מהרכוש המשותף המהווה חלק מקניינם ועל כן נדשת הסכמת כלל בעלי הדירות לא כל שכן נדרש בעל דירה להוציא כספים מכיסו לטובת העניין ועל כן לא ניתן על פי חוק המקקעין לחייבם ולאלצם לעשות זאת.
פתרון אפשרי (שיש לנסחו ולעצבו בקפידה) ועל מנת לשפר את איכות חייכם בבניין, הינו קביעת הוראות מיוחדות בתקנון המוסכם לגבי אופן השימוש בחניות הקיימות המתייחס להיבט החוזי בהבדל מזה הקנייני.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם עובר על תקנות הרעש ניתן לתבוע • הנך מוזמנ/ת ליצור קשר להשלמת הפרטים והכוונה לרשותך, עו"ד רפי רפאלי...
המשך תשובה