אני מתגורר בבית משותף 11 דירות מתוכן 3 מיני קוטגים אשר אינם משתתפים באחזקת המעלית כי הקבלן בחוזה המכר פטר אותם! האם הקבלן מוסמך לבטל חוק שהתקבל בכנסת? האם החוזים שלהם חוקיים? בתרבות דיור נאמר לי שזה חוקי ואין אפשרות לשנוי אפילו באסיפת דיירים ברוב של 2\3 --האם נכון הדבר??
שלום אלי,
איני יכול להתייחס לשאלתך מבלי שיש בפני את הסכם המכר עם הקבלן ואת מסמכי הבית המשותף.
עקרונית, הקבלן יכול לקבוע בהסכם המכר הוראות הנוגעות לתשלומים שייעשו עד למועדי מתן טופס 4-טופס אכלוס ועד למועדי מסירת הדירות ואף לאחריהן בבחינת ניהול ההוצאות השוטפות ובכל מקרה עם הפיכתו של הבית למשותף ולרישומו בפנקס הבתים המשותפים יחולו עליו בעניין זה הוראות חוק המקרקעין. לעיתים נקבעות בהסכמי המכר עם הקבלנים הוראות שנוגעות לכינונו של תקנון בית משותף שיערך על ידי הקבלן וכחלק מהוראות הסכם הניהול.
לעניין אחזקת המעלית והשתתפות באחזקתו וניהולו השוטפים של הבית המשותף, הרי שחוק המקרקעין קובע את חובתו של כל דייר לשאת בהוצאות הבית המשותף ובכלל זה ובאופן מפורש בהוצאות אחזקת המעלית.
על אף האמור, בעלי הדירות יכולים לקבוע הוראות אחרות בתקנון בדבר חלקו של כל דייר באחזקה השוטפת של המעלית, על ידי כינוס האסיפה הכללית.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוב באספה כללית קובע אילו עבודות דרושות לתחזוקה תקינה, זכותכם כמובן להביא הצעות מחיר חלופיות לבחירת הדיירים...
המשך תשובה