שלום רב, קנה אדם את הדירה שמעליו ששטחה שווה לשלו. ביטל בשיפוץ את הרצפה של הקומה העליונה כך שיצר לעצמו בדירתו המקורית תיקרה גבוהה פי 2. כעת שטח המגורים של הדירה (שהיתה לפני כן 2 דירות) שווה הלכה למעשה לשטח של דירה בודדת. למעשה - מחק אותו הדייר בעת השיפוץ שטח, שבעבר שולמו עליו דמי ועד בית. כעת שטחו הכולל של הבניין קטן יותר, והדייר טוען שעליו לשלם רק עבור שטח מחייתו. האם כלל הדיירים בבניין צריכים לשאת את עול השיפוץ בכך שלמעשה מיסי ועד הבית של דירה שלמה יתחלקו בין כלל הדיירים? הרי עלות אחזקתו של הבניין לא השתנתה, אך שטחו קטן...? תודה רבה. טל.
טל שלום
שאלה טובה ומורכבת.
כעיקרון סעיף 58 לחוק מקרקעין קובע כי כל דייר צריך לשלם לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
השאלה האם השינוי של הפיכת שתי דירות לדירה אחת והעלמת ריצפה אחת, תוקנה גם ב'צו רישום בית משותף' או רק נעשתה בפועל.
אם השינוי בוצע גם ב'צו רישום בית משותף', יהיה לבעל הנכס טענה טובה שיש לו רק רצפה אחת והוא משלם בהתאם. אם לא, הוא יתקשה לטעון זאת, וניתן יהיה לדרוש ממנו לשלם בהתאם לשטח הרצפה המופיע ב'צו רישום בית משותף'.
בהצלחה
דניאל
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עקרונית יש לבקש אישור שכן מדובר בםעולה הקשורה לחזות הבניין, השאלה אם מותר ללא אישור תלויה במיקום הבניין גילו מצבו וכד` וההשפעה על ירידת ערך יש הבדל בין בית חדש או יוקרתי לבין בניין ישן ולא מטופח...
המשך תשובה