שלום! התחתנתי בצ'כיה לפני כ 3 שנים. אני חסרת דת ובעלי יהודי. שנינו אזרחי ישראל. עליתי לישראל מבריה"מ לשעבר בגיל 7, בעלי גם. לפני כשנה+ עזבתי את הבית המשותף (קנינו בית), ועברתי לגור אצל אימי. הבעל נשאר להתגורר בדירתינו וקעיקרון הוא המשיך לשלם את כל ההוצאות. אני סטודנטית ועובדת במשרה חלקית. האם אני יכולה לתבוע את בעלי לשלם לי מזונות אישה (אין לנו ילדים). מהם התנאים ומהי התקופה? תודה.
נטלי שלום רב,
על פסיקת בית המשפט העליון גם זוגות אשר נישאו בנישואים אזרחיים, הרי כי קמות להם חובות וזכויות מכח דיני החוזים, בין יתר הזכויות, קמה לאישה הזכות לתבוע מזונות במקרה בו תעמד באמות מידה אובייקטיוביות אשר נקבעו בעקרון תום הלב.
דהיינו, עקרון תום הלב מביא לכלל מסקנה, כי במקרה של זוגות אשר נישאו בנישואים אזרחיים, ברור כי, במקום שהאחד נזקק לתמיכתו של האחר, אם בתשלום דמי מזונות ואם באמצעים אחרי, הרי כי הוא זכאי לקבל תמיכה זו.
חובת דמי מזונות מוטלת על כל אחד מבני הזוג כלפי בן הזוג האחר בצורה שיוויונית, וחובה זו על פי עקרון תום הלב היא פונקציה של הנסיבות העשויות להשתנות מעניין לעניין.
שיעור דמי מזונות ומשך תקופת החיוב בהם יקבעו על פי עקרון תום הלב והם עשויים להשתנות ממקרה למקרה.
אשר על כן, ולאור האמור אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ משפטי פרטני ולבחון את זכויותייך.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר