שלום. אנחנו שירה וסתיו מעוניינות להביא ילד דרך אם פונדקאית. רצינו לדעת האם ביהמ"ש יאשר את הבקשה שלנו לנוכח העובדה ששתינו נשים ויכולות להרות ברמה הרפואית... העניין הוא שאנחנו רוצות שחוויית ההורות שלנו תהיה שוויונית לחלוטין כך שהילד לא יגיע פיזית מתוך היריון שלנו אלא מתוך היריון שהוא חיצוני...
שירה וסתיו שלום.
לאחר תיקון של החוק הישראלי בשנת 2018 מותר לאשה יחידנית, כלומר לאשה שאינה נשואה לעשות שימוש בהליכי פונדקאות. לכן אישה אחת, גם אם היא אחת מבין זוג נשים, יכולה להגיש בקשה לועדה לפי החוק.
אבל, בחוק הישראלי, כמו בחלק מהמקומות האחרים בעולם, קיימת דרישה בסיסית, לוודא שהאם המיועדת, לא יכולה להרות בגלל בעיה רפואית או בשל סיכון בריאותי משמעותי לחייה.
לכן, אם שתיכן נשים בריאות ויכולות לשאת הריון בעצמכן, לא יאשרו למי מכן לקיים הליכי פונדקאות בישראל, מהסיבה שפירטתן בשאלה.
יצויין שזה המצב גם בהרבה מדינות בעולם, כדי לייחד את ההיתר להליכי פונדקאות רק למקרים בהם קיימת מניעה רפואית של האם המיועדת לשאת הריון.
עוד דבר שחשוב לדעת הוא שההריון והילד לא יהיה שיוויני לגמרי במקרה כמו שלכן, כי קיימת דרישה נוספת בחוק שהביצית תהיה של האם המיועדת, כלומר של אחת מכן.
לא ניתן לבצע הליכי פונדקאות מתרומות של ביצית וזרע.
אשמח לסייע באמצעות משרדי במידת הצורך.
בברכה
אברהם אלטלף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר