שלום רב, אני ובן הזוג שלי רוצים להביא ילד, באמצעות אם פונדקאית, אלא שנזדקק גם לתרומת ביצית. שאלתי היא מהי הפרוצדורה המשפטית הכרוכה בזה? האם אצטרך לעבור לאחר הולדת הילד הליך אימוץ? אשמח להבין במה זה כרוך.
שלום רב עינת,
התשובה משתנה בהתאם למיקום ביצוע ההליך.
כאשר הליך הפונדקאות מתקיים בישראל ההגבלה בחוק ההסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד),התשנ"ו-בעניין הביציות המופרות הינו שהביציות המופרות לא תהינה של הפונדקאית.
עם הלידה התינוק הנולד עובר לחזקת ההורים המיועדים (באמצעות הליך מוסדר בו מעורבת פקידת סעד):
צו הורות (תיקון מס' 1) תשע"א-2010
11. (א) תוך שבעה ימים מיום לידת הילד יגישו ההורים המיועדים בקשה למתן צו הורות; לא הגישו ההורים המיועדים בקשה כאמור, תוגש בקשה על ידי עובד סוציאלי לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים באמצעות נציג היועץ המשפטי לממשלה.
כאשר ההליך מתקיים בחו"ל יש לבצע הליך משפטי בבימ"ש למשפחה אשר בסופו יינתן צו הורות פסיקתי. בהליך זה יש להראות את הקשר המשפחתי/זוגי בינך לבין אבי הילד (נישואין לצורך העניין מהווים ראיה מספיקה) ואת זיקתך ההורית לתינוק שיוולד.
לשאלות נוספות תוכלי לפנות אלי בשמחה לפי פרטי הקשר שבפורום.
בכבוד רב,
ליאת קרסקס, עו"ד
מור ושות' משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר