שלום רב לעו"ד, יש לי שאלה, אם אני צריכה לבחור את האם הפונדקאית המתאימה, למה אני חייבת להתייחס? כמובן, מעבר לבדיקות גופניות ופסיכולוגיות מתאימות, מה עוד חשוב לבדוק? האם לדעתך עדיף לבחור אישה נשואה או חד הורית? תודה רבה על התשובה
שלום נטשה,
שאלתך מעניינת מאוד ואני נשאלת לגביה רבות על ידי לקוחותיי המבקשים להתייעץ בבחירת הפונדקאית,
אין תשובה חד משמעית וכל הורה / הורים מיועדים יוכלו להשיב אחרת וזאת משום שנקודת ראותם האישית שונה.
כאמור, הליך בחירת פונדקאית הינו הליך אישי, לכל הורה מיועד/זוג קיימים הפרטים והעניינים החשובים לו.
לטעמי חשוב ביותר לתת דגש על מצבה הרפואי ההיסטורי והנוכחי של הפונדקאית, היסטוריית הלידות שעברה שכן לאלו יש מדד חשוב בהצלחת ההליך כולו זאת בנוסף כמובן לכימיה ואמון שנרקם בין הצדדים.
לשאלתך האם עדיף לבחור באישה נשואה או באישה חד הורית אז גם בעניין זה מדובר בבחירה אינדיבידואלית. (ככל שמדובר בבני זוג דתיים בהליך פונדקאות המתבצע בישראל עשויים הורים מיועדים לתת לכך משקל בשל הפן ההלכתי, וגם מהבחינה ההלכתית עשויות להיות עמדות לכאן ולכאן).
סעיף 2 (3) א. לחוק לנשיאת עוברים מגדיר כי פונדקאית הינה אישה שאינה נשואה, ואולם רשאית ועדת האישורים לאשר התקשרות עם אם נושאת שהיא אישה נשואה, אם הוכח להנחת דעתה כי לא עלה בידי ההורים המיועדים, במאמץ סביר, להתקשר בהסכם לנשיאת עוברים עם אם נושאת שאינה נשואה.
לסיכומם של דברים, מדובר בהליך אישי ואינטימי מאוד, ככל שמדובר בהליך המתבצע בישראל ובשל הקושי הרב באיתור פונדקאיות בישראל אשר עומדות בכל הקריטריונים המוגדרים בחוק, אני ממליצה שלא להתעכב על פרטים שוליים כגון מרחק/אזור המגורים וכיוצ"ב עניינים ואם קיימת הבנה וכימיה בין הצדדים, אז לשאוף לחתימת הסכם ולקיים את ההליך.
אני מקווה שסייעתי לך.
ליאת קרסקס, עו"ד
מור ושות', משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר