שלום רב, בעלי ואני חושבים על הליך פונדקאות, מאחר ושנינו איננו יכולים להביא ילדים, ולא מעוניינים באימוץ. אנו מעוניינים להשתמש בתרומת ביצית וכן בתרומת זרע. השאלה היא מהו ההליך המשפטי שמתבצע לאחר הולדת הילד, כדי לקשור אותנו אליו כהורים לכל דבר. האם זה זהה לאימוץ? האם יש סכנות בדבר? כמו למשל רצון פתאומי של אחד הצדדים (התורמים) לגדל את הילד. אשמח להבהרה בקשר להליך זה.
שלום סוזנה,
לצערי, הליך הפונדקאות מחייב שימוש בביצית או זרע של אחד מבני הזוג. מי שמבצע הליך פונדקאות בחו"ל, חייב להוכיח קשר גנטי לילד, כדי לאזרח אותו בארץ.
לגבי הליך פונדקאות בארץ - גם כאן, יש צורך בקשר גנטי. עם זאת, אני ממליצה לפנות לועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים (פרטי יצירת קשר מצויים באתר משרד הבריאות) על מנת לבדוק איתם קבלת אישור חריג למקרה שלכם.
אם תקבלו אישור, הרי שאין כל קשר בין תורמי הזרע/ביצית לילד ובכל מקרה, הילד הוא שלכם. לאחר הלידה, תקבלו צו הורות והילד ירשם כילדיכם במשרד הפנים - זה ההליך גם במקרה של ילד גנטי וגם במקרה של תרומה.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר