שלום רב, נפגעתי בתאונת עבודה, הגשתי תביעה לביטוח לאומי וקבלתי דמי פגיעה על 90 יום. במקביל,׳בהתאם להמלצת רופאים שהכריזו עלי כבלתי כשיר לחזור לעבודה תבעתי את חב הביטוח שלי על אובדן כושר עבודה וקבלתי אישור על 25 שבועות (14 שבועות ולאחר מכן שוב 11 שבועות). להפתעתי בפעם השלישית שהגשתי, לא קבלתי את התביעה על אבדן כושר, כי סוכנת הביטוח הגישה על דעת עצמה תביעת נכות (על סמך מסמכים של תביעת נכות מביטוח לאומי, תהליך שנמצא כעת בערעור בכלל). עקב כך,קבלתי הפסקה של תשלומי אובדן כושר. חשוב לציין כי הסוכנת עשתה זאת מבלי ליידע אותי, ותביעת הנכות בכל מקרה נמצאת בתהליך ערר מצידי. מה עלי לעשות?
אושרית שלום,
בדרך כלל, הגשת תביעה ל"נכות מתאונה" אינה גורמת להפסקת תשלומים בגין אובדן כושר עבודה ולכן לא בהכרח שעצם הגשת התביעה הינה הסיבה להפסקת התשלום. ייתכן כי הסיבה נעוצה בכך שנקבעה לך נכות נמוכה או כי הרופאים בועדות הרפואיות קבעו קביעה שמתוכה ניתן ללמוד כי אינך באובדן כושר עבודה.
על כל פנים, כל האמור לעיל הינו ברמה התיאורטית ובכדי לגבש החלטה יש לברר את מלוא הנתונים הרלבנטיים, לרבות המצב הרפואי, תנאי הפוליסה, הגדרות אובדן כושר עבודה כמו כל כל הנתונים העובדתיים הנחוצים לש קבלת החלטה מושכלת.
אנא פני לייעוץ אישי בפרטי.
בהצלחה!
רונן מורנו, עורך דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונית לוי
053-7101893
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בכל תביעה של אובדן כושר עבודה יש להוכיח ולהראות שהמבוטח אינו יכול לעבוד. אין לי מושג מה השפעה של הטיפול על מצבו ההתיפקודי של המבוטח וכיצד הטיפול פגע בכושרו לעבוד...
המשך תשובה