הוכרתי בביטוח הלאומי שהיתה לי תאונת עבודה עקב עבודה ממשוכת וחשיפה לכלור במי ברכה ועקב זה פיתחתי רגישות אלרגית לכלור, ושהות במים עם כלור גורמת לגרד יובש וסדקים בעור. יש לי אבחון של רופא עור וכן של רופא משפחה ורופא תעסוקתי על כל הנ"ל. תופעה כזו יכולה להמשך אפי' חודשיים או שלוש אחרי היציאה מהברכה עד שיעברו התסמינים ולאחר מכן העור כבר משקם את עצמו ומבריא. מכיון שכל ההכשרה שלי בעבודה הוא עבודה במים אבדתי את כושר העבודה שלי וכיום אני כמעט לא עובד. היתה לי וועדה רפואית וועדת ערער שבשניהם לא הסכימו לתת לי אחוזי נכות אפילו בשביל לזכות אותי בשיקום תעסוקתי מכיון שאחרי שאני יוצא מהמים העור מחלים אחרי תקופה וזה נחשב שאין לי אחוזי נכות לפי סעיף 80 1, על אף שאני לא יכול לעבוד. ברצוני לפנות לבית הדין לעבודה מכיון שלא יעלה על הדעת שאדם שאיבד את כושר העבודה שלו במה שיש לו הכשרה ואין לו היכולת להשתכר כמו לפני התאונה שלא יתנו לו את הזכויות שלו לשיקום תעסוקתי כשהעור שלי 'נקי' בגלל שאני לא עובד כי אני לא יכול לעבוד... רציתי לדעת אם יש מה לתבוע כזו תביעה או שכיון שרופא בועדה לא יראה שום דבר על העור אין לי סיכוי מכיון שאין אחוזי נכות.
מאיר שלום,
שאלתך מורכבת וכוללת היבטים רבים.
אני מציע שתפנה לייעוץ אישי.
על כל פנים, כאשר הפגיעה הוכרה ע"י פקיד התביעות כתאונת עבודה/מחלת מקצוע, הרי ששאלת הנכות (% הנכות) נתונה לסמכות הועדה הרפואית/הועדה הרפואית לעררים. ערעור לבית הדין הינו בשאלה משפטית. כאמור, יש לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונית לוי
053-7101893
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
התשלום הינו בהתאם לתנאי הפוליסה אני לא מכירה קיזוז עם תשלומי שכירות, אבל יש לבדוק את תנאי הפוליסה הספציפית שלך....
המשך תשובה