עברתי 2 ניתוחים ביד תעלה קרפאלית ושחרור עצב אולנרי במרפק רופא תעסוקתי כתב שזאת מחלת מקצוע כרגע בהליך תביעה להכרה בביטוח לאומי אחרי חודשיים לא יכול לחזור לעבוד בעבודתי ובמקצוע שלי ולכן אני חוזר לרופא תעסוקתי לפסילת מקצוע אם חודש לא קיבלתי משכורת ממקום העבודה כתוצאה מהמחלה לפי מה ישלמו לי הפיצויים? ומה האם אני צריך לפנות לביטוח לאומי שוב ולשנות את התיק מדמי פגיעה? ובמידה ובהמשך אני אוכל לחזור לעבודתי בעוד מספר שנים זה משהו אפשרי גם אם יקבעו לי נחות? תודה.
לוצי שלום,
א. מחלת מקצוע- לא ציינת מה העיסוק בו אתה עוסק. על קצה המזלג, יש לבחון האם עבודתך עשויה להוביל לבעיה הרפואית ממנה אתה סובל ולחילופין האם עבודתך כרוכה בביצוע פעולות חוזרות ונשנות עם הידיים (מיקרוטראומה) באופן כזה שיכול היה להוביל לנזק. שים לב שקביעת רופא תעסוקתי אינה מחייבת את המוסד לביטוח לאומי. יש לשקול צעדים ולנהוג בתבונה בניהול התביעה- סוף מעשה במחשבה תחילה.
ב. פיצוי פיטורים- אני מציע שתפנה לפורום המתאים בענין דיני עבודה.
ג. דמי פגיעה- לא הבנתי מדוע אתה רוצה לשנות את התביעה לדמי פגיעה (הכרה במחלת מקצוע/מיקרטראומה).
ד. תביעה לנכות מעבודה- על מנת להגיש תביעה לנכות מעבודה יש לקבל מכתב הכרה מהמוסד לביטוח לאומי. מבלי שהמוסד לביטוח לאומי לא יכיר במחלה כמחלת מקצוע או מיקרטראומה, לא תוכל להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה (ולכל היותר נכות כללית). על כל פנים, ככל שהתביעה תוכר+ תגיש תביעה לנכות מעבודה+ תקבע לך נכות צמיתה- הנכות נקבעת לפי מבחנים רפואיים (כגון: מגבלות תנועה, הירדמות אצבעות, בדיקות עזר- EMG וכו'). העובדה כי נפגע עובד או שאינו עובד נבחנת, על פי רוב, בעת דיון בתקנה 15.
ה. תביעת אובדן כושר עבודה- בכל מקרה, הייתי מציע לבחון הגשת תביעה לאובדן כושר עבודה, מכוח פוליסות ביטוח, ככל שיש לך כיסויים ביטוחיים.
תשומת ליבך לכך שיש לנהל את כל ההליכים שפורטו לעיל בקורלציה (התאמה) על מנת שלא יהיו סתירות והתנגשויות מיותרות. יש לגבש מתווה פעולה משותף, לכל התביעות ולתכנן את האסטרטגיה הנכונה המתאימה לנסיבות האישיות והרפואיות שלך.
בהצלחה!
רונן מורנו, עורך דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונית לוי
053-7101893
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אובדן כושר עבודה ניתן לרוב לתקופה של מעל ל- 3 חודשים. כך שאם מדובר בשמירת הריון לתקופה קצרה יותר - לא רלוונטי. כמו כן ישלבדוק בתנאי הפוליסה כי שמירת הריון אינה מוחרגת....
המשך תשובה