1. האם בביטוח החובה שחל על מעסיקים משנת 2014 כלול גם אובדן כושר עבודה? 2. לעובד לנו הפרשנו את הביטוח החובה רטרואקטיבית עפ"י הסכומים הרלוונטיים. בין 2008 למועד ביצוע ההפרשות ב- 2012 העובד חלה ועכשיו לא רוצים לבטחו באובדן כושר עבודה האם ניתן ל"האשים" את המעסיק בשל העיכוב בהפרשות העובד נשאר ללא ביטוח א.כ.
קרן פנסיה חובה מבטחת שלושה מצבים: זיקנה, נכות ושארים. הסכם פנסיית חובה מסדיר ומחייב את הביטוח בשלושה מצבים אלו. כלומר, כל עוד העובד לא בחר מפורשות, ובכתב, במסגרת ביטוחית אחרת, המעביד חייב לבטח את העובד בקרן פנסיה מקיפה חדשה, שמעניקה פנסיית זיקנה, נכות ושארים.
עם זאת, העובד יכול להחליט כי הוא מעוניין רק בביטוח פנסיוני המסדיר לו קצבה בעת פרישתו. במקרה כזה הוא יכול, למשל, לבחור בקופת גמל. אבל אם העובד לא בחר בחלופה פנסיונית כלשהיא, אז ברירת המחדל היא קרן פנסיה מקיפה חדשה.
זאת אומרת שאם עובד רוצה להיות מבוטח בקופת גמל, ביטוח מנהלים או קרן פנסיה מסוימת, עליו לציין זאת במפורש.
אחרת המעסיק יוכל לבחור לבטח אותו באחת מקרנות הפנסיה החדשות ובכך לצאת ידי חובתו.
קופת גמל מאפשרת רק לקבל קצבת זיקנה. לעומת זאת, קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים מאפשרים לקבל קצבאות זיקנה, נכות או שארים.
על פי החוק, כל עובד רשאי לבחור באיזה מסלול חיסכון הוא מעוניין והמעסיק חייב למלא אחר רצונו של העובד. כך שאם עובד מתעקש שהוא מעוניין בביטוח מנהלים, או אפילו בקופת גמל (שלה אין בדרך כלל קצבת נכות או שארים), יש למלא את מבוקשו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונית לוי
053-7101893
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין מספיק נתונים. אבל אני מעריכה שסיום ההעסקה הינו המועד בו הסתיימו ימי המחלה שלך אצל המעסיק ולכן ממועד זה היית בחל"ת. אם אכן ככה זה תקין ...
המשך תשובה