אני נפגעת עבודה ב- 45% כולל תקנה 15. אני מוכרת על בעיות נפשיות - דיכאון וחוסר יכולת לחזור למה שהייתי. הקצבה שלי דיי גבוהה כיוון שהייתי מנהלת בחברה עם שכר גבוה. לאחרונה קיבלתי הצעה לעבוד בעבודה אדמיניסטרטיבית רק כדי שתהיה לי תעסוקה בשכר נמוך משמעותית (שליש) בהשוואה למה שהשתכרתי כמנהלת, מדובר בשכר של כ- 10,000 ש"ח ברוטו (מול 30,000 ברוטו כמנהלת חברה). האם עצם חזרתי לעבודה תהווה סיכון שביטוח לאומי ינסה להוריד לי חלק מהקצבה? חשוב לציין שמדובר בעבודה פשוטה שלא דומה למה שעשיתי בתור מנהלת בעבר ולכך אני לא מסוגלת לחזור. אני שואלת שאלה זו כי היו לאחרונה הרבה כתבות בטלויזיה ובעיתונות שדיברו על כך שהביטוח הלאומי מחפש לפגוע במקבלי קצבאות בכלל ובבעלי קצבאות גבוהות בפרט. האם יש מקום לחשש או שע"פ חוק אני יכולה לצאת לעבוד. האם הם יכולים לזמן אותי ע"פ סעיף 17 להערכה מחדש ולטעון שאם אני עובדת אזיי מצבי הנפשי השתפר ולכן יורידו לי חלק מהקצבה? אם אכן זה בסדר שאצא לעבוד אודה מאד להפניה לחוק באתר של ביטוח לאומי, לעמוד שבו יש התיחסות לנושא זה. תודה רבה מראש!
לא רק תקנה 17 לעניין תקנה 15 אלא גם תקנה 37 לעניין הנכות הרפואית עצמה. לא אוכל לומר לך שאין סיכון. גם לא אוכל לומר לך אל תצאי לעבוד . אילו הנכות הרפואית הייתה בגין קטיעה אורטופדית למשל היה לי יותר קל להשיב. הנכות הפסכיאטרית עצמה מבוססת על בעיות בהשתלבות וכד'.
גם עצם גובה הקצבה ( גבוה כפי שאמרת ) מהווה סיכון שאת תהיי על הראדאר של ביטוח לאומי לפי תקנה 37
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר