שלום רב, אשמח אם תוכלו בבקשה לעזור לי להבין סוגיה משפטית הקשורה לתיעוד טיפולים בתחום בריאות הנפש. למיטב הבנתי, בעקבות הרפורמה בתחום בריאות הנפש,אשר נכנסה לתוקף זה לא מכבר, נעשו שינויים המשפיעים על אופן הטיפול באדם הזקוק לעזרה. באופן יותר ספציפי, קראתי לאחרונה בכתבה בYNET למשל: "ע', מטופלת בתחנת בריאות הנפש, הופתעה לגלות לאחר כניסת הרפורמה לתקוף כי הפרטים לגבי הטיפולים הפסיכיאטריים שלה, חשופים כיום לעיני רופא המשפחה. אך אם לא די בכך - מזה חודשים שהיא מחכה לטפוס 17 שיפנה אותה למרפאה - ללא הועיל. "הלכתי לרופאת משפחה לבקש הפניה לפיזיותרפיה והופיע במחשב שאני בטיפול פסיכיאטרי, למה המידע הזה נמצא שם? הכל נחשף" לדעתי עובדה זו היא בעייתית מאוד. מה ניתן לעשות במצב המתואר בקטע הלקוח מן הכתבה דלעיל? א.האם ניתן לדרוש כי מידע זה ימחק לאלתר ממערכות הבריאות הציבוריות ולא יופיע כלל על שום טופס של קופת החולים? האם ישנו כלי משפטי היכול לאכוף דרישה כזו מקופת החולים? ב. באותה המידה, מה המצב היום כיום כאשר מדובר בביטוח לאומי או חברת ביטוח פרטית? ג.1. האם ניתן לדרוש מביטוח לאומי כי ימחק לאלתר תיעוד הקשור למצבו הנפשי של אדם, אם הלה מבקש זאת? ג.2. האם ניתן לדרוש מחברת ביטוח פרטית את אותו הדבר? אשמח אם תוכלו בבקשה להתייחס באופן פרטני לנקודות דלעיל, ולעזור לי להבין את המצב כיום לאשורו בראות החוק במדינת ישראל. תודה מראש!
אכן סוגיה זו הינה אחת מהנקודות אותן מעלים מבקרי הרפורמה. מאחר והרפורמה יצאה לדרך, אינני יודע האם יש לך דרך למנוע את מעבר הפרטים אל רופא המשפחה בקופה. הביטוח הלאומי וחברות ביטוח פרטיות מגיעים למידע זה במידה ומוגשת להם תביעה, באמצעות טופס ויתור על סודיות רפואית עליו חותם החולה/התובע. לאחר שהחומר נמצא בידיהם לא מוכר לי הליך במסגרתו ניתן להורות להם להשמיד את החומר, אותו הוציאו על מנת להתמודד עם התביעה שהוגשה ולהכריע בה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר