בעלי מצוי בשלביו האחרונים של הליך פש"ר, בגין עסק שהתמוטט שנים לפני שהכרנו. בגין מצבו הכלכלי, ועם מעברנו לחיים משותפים נכרת בינינו הסכם ממון, שקיבל תוקף פסק דין ובו נקבע מפורשות כי הבית בו אנו גרים, שנבנה על אדמה שקיבלתי במתנה מאמי שנים לפני היכרותי עם בעלי, הוא שלי בלבד. למרות זאת, המנהל המיוחד של בעלי דורש לקבוע כי הבית הוא רכוש משותף ומקבל סוג של חיזוק מהשופט שדן בתיק שאומר כי לו היה מייצג את בעלי בתיק גירושין, היה תובע לא רק מחצית מהבית אלא גם מחצית מהמגרש וכי הפסיקה בשנים האחרונות נוטה לכיוון הזה. האם אני צריכה לחשוש והאם, מכיוון שעד היום הכל בגדר איומים והפחדות ולא נקבע שהבית הוא גם של בעלי, פעולת משכון הבית לטובת הורי יכולה להוות סוג של הגנה נוספת, מעבר להסכם הממון?
דורית שלום רב,
היות והתגוררתם בבית נוצרה מעין "חזקת שיתוף" הפוגעת בזכות הבעלות שלך. ייתכן שמכאן נובעות האמירות של המנהל המיוחד ובית המשפט. משכון הזכויות היום לא בטוח שיועיל, אך לשם מתן עצה מקצועית עלי לדעת פרטים נוספים.
בברכה,
גיל בר-זהר, עו"ד
מנהל הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יהודית שלום רב, את מוזמנת להעביר את ההסכם המוצע למשרדנו, ואנסה לייעץ לך בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד מנהל הפורום...
המשך תשובה