1.חתמתי על הסכם ממון עם בת זוגתי עם תחילת היחסים כשעברה לגור עימי, ההסכם הוגש לבי"המש לקביעת דיון אנו מתחתנים בעוד שבועיים. רוב הסיכויים שההסכם לא יאושר לפני החתונה, האם יש לזה משמעות אם ההסכם יאושר רק אחרי החתונה? 2. אנו מתחתנים חתונה דתית. האם יש סעיפים שיש לציין בהסכם בהקשר זה. 3. בת זוגתי עזבה את העבודה, כך שננשא כשהיא מובטלת. מכיוון שננשא בחתונה דתית האם יש לציין סעיף בהסכם הממון שימנע ממנה לתבוע מזונות במקרה של גירושין?.
היי רוני,
ראשית, המון מזל טוב ומאחלת לכם הרבה אושר והצלחה בחייכם המושתפים.
שנית, לשאלותיך אין כל מניעה לאשר הסכם לאחר החתונה בביהמ"ש. טרם הנישואין התאפשר בידך לאשר אף בפני נוטריון, כאשר אופזיציה זו מתבטלת לאחר הנישואין בו ניתן לאשר בביהמ"ש בלבד.
שלישת, אני סבורה שיש מקום להסדיר את ענין המזונות והכתובה במסגרת הסכם ממון על מנת שתהיה מוגן בעתיד לבוא אם חלילה תתגרשו זמ"ז.
רביעית, יש משמעות לכתובה. אני מציעה לך לא להיחפז בסכום הכתובה.
ליידיעתך,
בברכה,
איריס שוורץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חן שלום רב, התביעה לזכויות בדירה, אינה נגזרת אך ורק מהשאלה אם תחזרו לחיות ביחד, וגם כיום יש אפשרות שתתבעי בגין חלקו של הפרוד בדירה. אני בהחלט ממליץ לערוך הסכם ממון, ואת מוזמנת לפנות למשרדנו. ...
המשך תשובה