רכשתי דירה חדשה מקבלן שהמסירה שלה צריכה להיות בעוד כשנתיים. ההון ההתחלתי לרכישת הדירה הגיע במלואו מהצד שלי. בימים אלו אני מתחיל לשלם משכנתא. קרי תשלומי המשכנתא משולמים במלואם על ידי. יש לי חברה שהיא סטודנטית ואני שוקל להתחתן איתה. היא מגיעה מבית שאינו מבוסס כלכלית. כפי שנראה לי אין ביכולת ההורים שלה להזרים כסף (הון ראשוני) לרכישת דירה וכן כפי שנראה לי יקח לה (לסטודנטית) זמן עד אשר היא תוכל לשלם משכנתא (אם בכלל). כמו כן מבחינתי אם אני משלם משכנתא לבדי בשנים הראשונות אז אין סיבה שפתאום אני יחליט לתת לה להשתתף בתשלומי המשכנתא. מצד אחד אני אומר לעצמי הסכם ממון זה הפתרון בשבילי על מנת להגן על הנכס. מצד שני הסכם ממון יכול לגרום בעיות בקשר בינו לבינה. בנוסף אני טרוד מהנושא הבא: היה ונתגרש בעתיד , במקרה שבת הזוג לא שילמה שקל בודד בגין הנכס. במקרה שאין הסכם ממון. אזי בת הזוג עוזבת את ברית הנישואין עם ממון רב ביד. בו בזמן שהיא הגיעה לתוך ברית הזוגיות עם אפס כסף. זה יהיה פרדוקס מבחינתי לאפשר לדבר כזה להתרחש. גם בת הזוג הגיעה עם אפס ממון בתחילת הדרך. אבל מאידך עוזבת עם ממון רב. ונכניס לתוך החישוב שבת הזוג מגיעה מבית שאינו מבוסס כלכלית. כלומר היא יכולה לקחת את הממון הזה (היה ולא יחתם הסכם ממון) ואף להעביר אותו לבני משפחתה שמגיעים ממצב סוציו אקונומי נמוך. ואז הבדיחה תהיה על חשבוני. לסיכום. אני טרוד במה לעשות. הסכם ממון הוא הפתרון עבורי. מצד שני הוא יכול לגרום לבעיות. מצד שלישי הוא יכול למנוע ממני לצאת פראייר במקרה שנתגרש. מה מומלץ לעשות ?
היי שלומי,
אני מודעת לדילמה, יחד עם זאת בנסיבות העניין במקומך לא הייתי לוקת סיכון כלשהו , בפרט שההון התחלתי הינו מכספים שצברת. כל דבר הוא פתיר גם אם נראה שלא כך הדבר. אני מציעה לך לשוחח על כך עם בת זוגתך ולהבהיר לה את הנסיבות ולערוך הסכם ממון בכדי למנוע בעיות עתידית, אם חו"ח יקרו.
בכל הסכם ניתן לקבוע מנגנון אף באשר לדירה , אם יש רצון להפרדה רכושית ו/או חלוקה כלשהי אם חו"ח תפרדו זמ"ז, הכל תלוי ברצון הצדדים ובתנאים המקובלים עליכם.
בברכה,
איריס שוורץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דור שלום רב, כמובן שניתן להסדיר במסגרת הסכם ממון גם את הזכויות ברכוש עתידי. לענין הסכם קיים והסדרים הנמצאים בו, אני צריך לעיין בהסכם לפני שאוכל לחוות את דעתי. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד בר-ז...
המשך תשובה