שלום, אמי גרה עם בן-זוגה כחצי שנה, ומשכירה את הדירה שברשותה. כעת ברצונם לקנות בית פרטי, שיהיה שייך לאמי, ולשם כך למכור את הדירה שלה ולקחת משכנתא על שמה בגובה כ500 אש"ח. המשכנתא תוחזר בחלקה ע"י השכרת יחידת הדיור שבבית ובחלקה ככה"נ ע"י בן הזוג (כ2000 שקלים בחודש). בנוסף, בן הזוג ישתתף בהוצאות החשבונות, ינהל את שיפוץ הבית וישקיע בו כאילו זה ביתו שלו. השאלה שלי היא, מה במקרה כזה ראוי להגדיר בהסכם הממון? אילו זכויות יהיו לבן הזוג על הבית שיגורו בו, אם בכלל? האם חלק מהבית יהיה שייך לו כי הוא תורם לכיסוי המשכנתא ומשקיע בו זמן ומאמץ, או שהוא נחשב כדייר? תודה רבה.
הוא לא נחשב כדייר. השאלה היא, מה המניעים מאחורי ההסכמות לגבי רכישת הבית ואחזקתו. ככל ואמך מבקשת כי זכויות הבת יישארו שלה ורק שלה, אזי עו"ד יודע לנסח את ההסכם בהתאם לרצון הצדדים. ראוי להדגיש, כי הסכם ממון משקף את הסכמות הצדדים, לא בכדי הוא מוגדר "הסכם", כך ששאלתך אינה בקטגוריה של הסכם ממון, אם כי בעניין תביעה רכושית ככל ותהיה כזאת.
חשוב- אני ממליצה לאמך לפנות לעו"ד לפני שהיא עושה כל פעולה לגבי הבית על מנת שהיא תבין את ההשלכות הצפויות במידה ולא היה הסכם ממון.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום רב, היות ומשרדי עורכי דין הם עסקים פרטיים, יש לכל עורך דין זכות לדרוש שכר טרחה כראות עיניו, ואתה יכול, כמובן, לשכור את שירותיו של משרד אחר. אין ספק שהסכום אותו בקשו ממך נראה גבוה על פני...
המשך תשובה