שלום, אנו זוג נשוי באושר שחתמנו על הסכם ממון טרם נשואינו לפני כ 30 שנה וההסכם אושר וחתום על ידי בית הדין,. אחד מאיתנו היה נשוי בעבר ולו שני ילדים מנושיו הקודמים. כיום יש לנו גם ילדים משותפים. כיום הסכם הינו מבחינתנו "לא רלוונטי" ואיננו תואם את רצוננו הנוכחי. כתבנו צוואה המביעה את רצוננו. מה נידרש מאיתנו כדי לבטל את הסכם הממון, בהסכמה הדדית? האם הוא תקף אחרי מותנו? האם צוואה גוברת על הכתוב בו. תודה!! טולי
ראשית יש להבין, כי הסכם ממון הינו חוזה ולכן, הוא אכן ניתן לביטול מכוח חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 או מכוח חוק יחסי ממון, התשל"ג-1973 במסגרת הוכחת עילות הביטול הקבועות בחוק.
שנית, צד המעוניין בביטול חוזה יכול להגיש אחת מן הבקשות המפורטות להלן לבית המשפט:
1. בקשה לביטול חלקים בהסכם;
2. בקשה לביטול ההסכם בטענה כי אינו סביר (סבירות ההסכם);
3. בקשה לביטול ההסכם כתוצאה מניצול מצוקתו של מבקש הביטול;
4. בקשה לביטול ההסכם בטענה שהסכם מקפח את אחד הצדדים;
כל בקשה לביטול הסכם ממון אשר תוגש לבית המשפט תיבחן לעומקה, בית משפט יבדוק את הנסיבות לכריתתו של ההסכם, בית המשפט יבטל את ההסכם ככל וישנו פגם חמור בכריתת ההסכם.
הסכם ממון אינו גובר על צוואה. במצב בו אדם מתחייב בהוראה של הסכם ממון להעביר ו/או לתת במתנה רכוש, כאשר התחייבות זו נעשית עוד בחייו, עסקינן למעשה בהתחייבות בדבר ירושה עתידית (שכן מתייחסת למה יקרה בפטירתו), כך שאינה תקפה.
ולכן, מבלי שראיתי מה כתוב בגוף הסכם הממון, אם יש הוראות סותרות בין הסכם הממון ומה שכתבתם בצוואה, רצוי לבטל את הסכם הממון.
אני מניחה שלרחתם עו"ד להכנת הצוואה, חבל שלא התיייאצתם איתו.
לתיאום פגישת ייעוץ מסודרת אתם מוזמנים ליצור קשר למספר הטלפון המופיע בראש העמוד.
בברכה,
איריס שוורץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום רב, כעיקרון ניתן ליצור את כל ההגנות וההתניות שמנית בהסכם ממון טוב. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד מנהל הפורום...
המשך תשובה