אישתי ואני נשואים טריים, וההורים שלי רוצים לקנות דירה שתהיה רשומה על שמי. הם מתנים את הקנייה בהסכם ממון, שבו יהיה מפורש שלאישתי לא יהיו זכויות על הנכס. בהנחה ונתגרשנ חס וחלילה עוד 20-30-40 שנה, האם לאישתי יש זכות לתבוע פיצוי (כיום במעמד עריכת ההסכם) על כך שלמעשה זה משאיר אותה בלי אפשרות לקנות דירה (כלומר שניקח משכנתא ונקנה בית ביחד) ? ושאם נתגרש היא תישאר ללא קורת גג?
דניאל שלום,
הוריך יכולים לרכוש את הדירה, לרשום על שמם ולאחר מכן להעניק לך אותה במתנה, זאת, כדי להגן על זכויותיהם, ולהתנות את המתנה בתנאים מסוימים שאם לא יתקיימו, או, לחילופין, בהתקיים תנאים לא רצויים אחרים, אזי אין נפקות למתנה...וגם זאת להתנות בזמן, אם ירצו בכך.
בהנחה ותתגרשו, הכל תלוי מה ייעשה לאחר החתימה על ההסכם במרוצת השנים, לדוגמא: אם הנכס אותו ירכשו הוריך יעבור השבחה ע"י שני הצדדים מכספים משותפים, מה שנקרא בעגה המשפטית "כוונת שיתוף ספציפית", והאישה תוכל להוכיח זאת בבימ"ש, נפקותו של הסכם הממון תהיה חלשה ביותר.
כאמור, שאלתך מורכבת ודורשת פתרון משפטי אותו קשה ולא נכון לספק באינטרנט בלי להכיר את המקרה הספציפי לאשורו, לרבות, כוונת והסכמת הצדדים (שלך, של הוריך ושל האישה).
ככלל, ההסכם אמור לתת מענה הן לנכס במצבו הקיים וכפי שהוא ידוע בטאבו והן למצבו העתידי כצופה פני עתיד במקרה שהנכס יעבור השבחה ע"י כספי שני הצדדים, כל צד וחלקו בהשבחה.
אני ממליצה, בטרם עריכה הסכם ממון וחתימה עליו לקבל ייעוץ מקצועי מעו"ד שמתמחה בדיני משפיה ומעמד אישי, שיכול לשפוך אור נוסף ורלוונטי למקרה הספציפי וכפועל יוצא למנוע בעיות משפטיות בעתיד וכן לדעת מהן זכויותיך למול חובותיך כלפי הצד האחר להסכם (אשתך והוריך)
לתיאום פגישת ייעוץ את מוזמנת ליצור קשר למספר הטלפון המופיע בראש העמוד.
בברכה,
איריס שוורץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירי שלום רב, נכון להיום אין לבן הזוג זכויות בדירה, אך ככל שתהיו נשואים יותר זמן, לרבות ובמיוחד אם תגורו בדירה, הוא יוכל לטעון לחזקת שיתוף. אני ממליץ בכל לשון לערוך הסכם ממון. בברכה, אורי כ...
המשך תשובה