אני וחברתי גרים ביחד בתל אביב בדירה אשר בבעלות משפחתה. אנחנו גרים פה כבר יותר מחמש שנים אבל איננו מתכוונים להתחתן (היא לא רוצה ואני רוצה אבל זה עניין ליום אחר). לאחרונה קיבלה חברתי ירושה מסבתה והיא מתכוונת לקנות עם אחיה נכס בתל אביב או בירושלים להשקעה. שאלתי היא כזו, אין כל כוונה לשתף אותי בנכס אבל האם במרוצת השנים אני יכול לטעון לזכויות בכנס. אציין שאני מרוויח בערך 12,000 שקלים בחודש וחברתי משתכרת 4,500 שקלים בחודש. דהיינו, מרבית ההוצאות נופלות עליי אבל אני כאילו גר בלי שכירות מבחינתה. אני חושב שהיא רוצה לחתום על הסכם ממון, כיצד עליי לנקוט?
היי בנצי,
לשאלתך, היות והנכם נחשבים כידועים בציבור על נכס שמתקבל בירושה וו/או במתנה, הרי שאינו נכנס לאיזון, אלא אם כן נקבע כך במפורש ע"י התנהגות.
על פניו ממה שאני מתרשמת מדבריך עולה כי חברה שלך אינה מתכוונת לשתף אותך בנכס וחפה ליצור הפרדה רכושית, מה שבוודאי אינו מקנה לך זכויות.
בברכה,
איריס
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בינה שלום רב, כל פעולה שמבצע עורך דין, ניתנת לביצוע גם על ידי האדם עצמו, וכך גם הכנת הסכמים ואפילו טיעון בבית המשפט. עם זאת, אני ממש ממליץ להמנע מלנסח הסכמים לבד ובבודאי שלא ממליץ על ייצוג עצמי. ...
המשך תשובה