שלום רב, לבעלי ולי יש הסכם ממון. הוא היה בעל דירה שנמכרה לפני הנישואין, סכום שעדיין לא מומש לקניית דירה חדשה. אנו עומדים לרכוש נכס חדש. בהסכם הממון נכתב שחלוקת הבעלות על הנכס תהיה באותו יחס (באחוזים) לסכום שכל אחד הביא לפני החתונה. כיוון שלבעלי הייתה דירה לפני החתונה (שכאמור נמכרה) ברור שחלקו גדול משמעותית מחלקי. אני מרגישה היום כי רומיתי כיוון שבדיעבד הייתי צריכה לחתום על כך שבזמן גרושים כל אחד יקבל את הסכום שהוא השקיע בדירה ולא חלוקה על פי יחסים. הוא אמר לי שכך מקובל לכתוב. האם זה נכון? שנית, האם יש משמעות חוקית שכובלת אותי מבחינה משפטית ברגע שהבעלות שלו על הדירה גדולה יותר? ושאלה אחרונה, חתמנו בהסכם ממון שבמידה ואחד מאיתנו ירצה לפרק את הנישואין הוא יוכל לכפות על השני את מכירת הדירה. מאז נולדו לנו 4 ילדים. הוא רוצה להחתים אותי על כך שלא אוכל למנוע ממנו לקיים סעיף זה בהסכם בגלל טיעון שקשור בילדים (כלומר שלא תהיה לי כל טענה בעניין זה, כולל טענה שקשורה בילדים). האם זה בעייתי? תודה מראש על תגובתכם המקצועית, ליאורה
שלום ליאורה,
במענה לשאלותייך- הסכם ממון משקף את רצון הצדדים. הצדדים קובעים במסגרת הסכם הממון כיצד הם חפצים שהחלוקה תהא לרבות באשר לדירת המגורים. ניתן לקבוע כי חלוקה תהא בהתאם להשקעה /ואו בהתאם לחלק היחסי שהושקע ביחס לשווי הדירה ועוד. משקבעתם שהחלוקה תהא ביחס לסכום שכל אחד הביא. קיימת בעיה לשנות זאת אלא אם יסכים לשנות את הקבוע בהסכם.
אם במסגרת ההסכם נקבע מנגנון של פירוק השיתוף הרי שיהא עליכם לפעול בהתאם למנגון שנקבע בהסכם. לא הבנתי את דרישתו להחתים אותך על מסמך כלשהו, שכן כל שינוי בהסכם מצריך שינוי בכתב והגשתו לביהמ"ש.
הפסיקה קובעת במפורש כי י בטרם מתן צו לפירוק השיתוף בדירת הצדדים יש צורך להסדיר את ענין מדור הקטינים. אני מנחשת שכאשר ערכתם את ההסכם טרם היו לכם ילדים משותפים ולכן הוא חושש מכך. חתימה שלך על מסמך כלשהו בנדון , בהתאם לרוח הדברים שציינת יכול לפגוע בזכויותיך בעתיד לבוא אם חלילה תתגרשו וחבל.
בברכה,
איריס שוור, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, על מנת לענות על השאלה שלך ברצינות, נדרשים לי פרטים נוספים. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד בר-זהר משרד עורכי דין...
המשך תשובה