שלום, זקוקה לעזרה. אני בת 34 חד הורית לילדה בת 4 ומזה כשנה וחצי יש לי בן זוג אלמן עם ילד בן 4 גם. על אף היותי אישה עובדת ומכורח היותי מפרנסת יחידה אני חיה בשכירות ולמעט ריהוט שיש לי אין בחזקתי בית/נכסים/חסכונות וכו'. מאידך, בן זוגי הוא אלמן ויש לו בית שנותר לו ללאמשכנתא מנישואיו ובית נוסף שהוא רכש לפני כחצי שנה. בנוסף, הוא אמור לקבל סכום כסף לא מבוטל מתביעה שהוא מנהל כרגע . לפני כשבועיים עברנו לחיות יחד בידיעה ברורה שאנו עורכים הסכם ממון (ההסכם מיוזמתי על מנת להרגיע חששות כאלו ואחרות מפניו ומפני בני משפחתו). הוא פנה לעו"ד אשר הכין את ההסכם (לא הייתי שותפה לתהליך ,ההסכם נוסח בין בן זוגי לבין העו"ד בלבד) ואתמול נפגשנו אצל העו"ד אשר הקריא בפני את ההסכם. ההסכם גרם לי לאי נוחות ולספקות. אני רוצה ומוכנה לחתום על הסכם אשר יגן על 2 הבתים שלו, וכל מה שצבר לפני חיינו המשותפים לרבות הכסף העתידי שהוא אמור לקבל מהתביעה שהוא מנהל ( מדובר במעל 1,000,000 ש"ח לכל הפחות) אך בהסכם מופיע שאני גם צריכה לוותר על הפנסיה העתידית שלו וכל כסף אחר שיצבר לו במהלך נישואינו, במקרה של פטירה שלו (חלילה) כל הונו ורכושו יועבר רק לבן שלו והאפוטרופוסית תהיה אחותו. לא יהיה לנו חשבון בנק משותף ז"א בגדול שלא רק שהוא מגן על מה שרכש לפני הוא גם רוצה להגן על כספים עתידיים שלו שיתקבלו בזמן נישואינו מה שלא נראה לי הגיוני והוגן. מה שיוצא מההסכם הנוכחי הוא שבמידה והוא יחליט להתגרש ממני בכל שלב אני אצא רק עם הבגדים שאיתם באתי, באותה מידה אם גם חלילה יפטר מהעולם. הנוטריון שאליו עלינו בכדי לחתום על ההסכם אמר במפורש שההסכם הזה הוא חד צדדי לחלוטין וסירב לחתום עליו מכיוון שנראה לו שאני לא מודעת ולא שלמה. אמרתי לבן זוגי שההסכם לא הוגן, הוא מגן רק עליו, ומדוע אני אמורה לחלוק עימו בנטל החיים המשותפים, לעבוד, להשתתף בהוצאות הבית והכלכלה, בעז"ה להביא לו ילדים, לגדל את שלו,לנקות,לבשל,לכבס,לתמוך וביום בהיר אחד הוא יחליט להתגרש ממני מכל סיבה שהיא ואני לא אהיה זכאית לכלום הוא אומר שבאתי בלי כלום ולכן זה הוגן שאצא בלי כלום, לדעתי הוא טועה מכיוון שכמו כל אישה שמתחתנת זכאית לחלק מכספי הפנסיה/זכיה/פיצויים של בעלה על משך שנות נישואיהם אני חושבת שגם אני אמורה להיות זכאית לכך. ז"א - מוכנה לחתום על כל מה ששלו עד עכשיו כולל כספי התביעה שיקבל בעתיד שיהיו רק שלו אך לא חושבת שאמורה לחתום על כספים/פנסיה /הכנסות עתידיות. הוא רוצה תשובה ממני היום, אין לי יכולת כלכלית לפנות לעו"ד, אודה מקרב לב על זמנכם והכוונתכם.
שלום רונית,
במסגרת הסכם ממון ניתן להגיע להסכמות בכל הנוגע לרכוש שנצבר למי מכם בטרם הנישואין וכלה באשר לרכוש שעתיד להצטבר במהלך נישואיכם. יש עם בדבריך באשר לזכויות שעתיד מי מכם לצבור בעתיד לבוא במהלך הנשיואין לרבות זכויות פנסיוניות, פיצויים ממקום העבודה ועוד שיש מקום לחלוק אם חליה מתגרשים זמ"ז וזאת בהתאם לחוק יחסי ממון.
הינך צודקת שעניין זה מטריד אותך ואני סבורה שאין מקום לוותר על כך מראש.
יחד עם זאת באשר לרכוש שנצבר בטרם הנישואין יש הגיון שכל אחד נשאר עם הרכוש שצבר.
אפשרי במסגרת הסכם לקבוע כי תהא חלוקה באשר לרכוש מסויים שאף נצבר בטרם הנשיואין אם יהיו לכם ילדים משותפים, בכפוף לתקופה ממושכת בת שנים מספר שאתם נשואים זל"ז ועוד.
אני סבורה יש מקום שתשוחחי עם בן זוגך בנדון ותבהירי לו את החוק בנדון באשר לרכוש שעתיד להצטבר במהלך הנישואין לרבות באשר לזכויות סוציאיות ופנסיוניות שאמור להתחלק בין הצדדים בחלקים שווים.
בברכה,
איריס שוורץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירית שלום רב, אינני יודע לענות על שאלה כללית כזו. זו שאלה שיכול לענות עליה עורך הדין שיכין עבורכם את ההסכם. אתם יכולים, כמובן, לפנות למשרדנו. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד בר-זהר משרד עורכי דין...
המשך תשובה