לגבי היטלי פיתוח שהטילו אחרי שהפרויקט כבר הוקם, האם יש דרך לערער עליהם או באמצעות פרוצדורה אחרת?
מזה מספר שנים החלו הרשויות המקומיות להטיל היטלי פיתוח רטרואקטיביים לנכסים קיימים, מבלי שהתקיים, לכאורה, אירוע מפעיל בסמוך למועד הוצאת דרישת התשלום. לא אחת נמצא כי דרישות אלה הינן "בשיטת מצליח" ומופנות לרוב לגופים גדולים בשטחם הנחזים בעיני הרשות המקומית, שבשטחה הם פועלים, כ"כיס עמוק".
לא מדובר בגזירה משמיים ובהחלט ניתן להתמודד עם החיובים. עם זאת, לאור מורכבותם של ההיטלים אשר דורשים בדיקה משפטית / הנדסית / שמאית מעמיקה ומקצועית, מומלץ לפנות לעו"ד מיומן ובעל ניסיון שכן לעיתים קרובות ניתן למצוא פערים גדולים בין החיוב בפועל ובין הוראות החוק ובכלל זה תעריפים שגויים, חישוב שגוי של שטחי החיוב, אי-קיום "אירוע מס" המביא לבטלות החיוב, טעות בזהות החייב הנכון, טעויות בתחשיב חוק העזר ועוד.
ככל והחיובים טרם שולמו, אופן תקיפת החיובים הוא ע"י הגשת עתירה מנהלית בתוך 45 ימים ממועד הוצאת החיובים. במידה והחיובים שולמו, יש להגיש תביעת השבה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אורית פפר
053-6247806
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניתן לתת הנחה בגובה תשלום היטלי פיתוח בגלל מצב כלכלי אבל רק אם זה רשום במפורש באותו חוק עזר סלילה. האם נערכה בדיקה לגבי גובה החיוב? האם בעבר לא שולמו היטלים בגלל סלילה? אם אין צורך באישור מהמועצה ...
המשך תשובה