שלום, אמי בת השבעים ותשע, אינה יודעת קרוא וכתוב, כל חייה היתה עקרת בית, נתנה לבנה פנקס צ'קים שלם לאחר שהפציר בה לעשות כך. אציין כי היא אינה הבינה באופן מלא מה זה צ'ק, היא מעולם לא השתמשה בצ'קים, ולכן בנה בחר בה, הוא לא פנה בבקשה זו לאף אחד אחר במשפחתו הגדולה, הוא ידע שהיא לא מבינה את משמעות מתן הצ'קים. היא נתנה לו את פנקס הצ'קים שלם, מבלי לחתום על הצ'קים, הוא חתם בשמה על הצ'קים והעביר אותם בין היתר לצורך שכירות דירה, עברו מאז כארבע שנים ועכשיו הגיע הודעה מההוצאה לפועל על צ'ק על סך 10000 ש"ח שחזר, זהו צ'ק שכנראה ניתן למשכיר כביטחון, ואנו יודעים שהוא לא שילם שכירות והפר בכך את החוזה מול המשכיר, ולכן המשכיר ניסה לגבות את הצ'ק. יש צו עיקול על חשבון הבנק שלה שפתאום הופיע ללא כל הודעה מההוצל"פ. מה ניתן לעשות, האם אימי תחוייב לשלם למרות שלא חתמה על הצ'ק. אציין כי הגשנו תלונה במשטרה על הוצאת הצ'קים מאמי במניפולציה וזיופם.
גור שלום.
ראשית, יש לבחון האם אמך נתנה הרשאה לבנה לחתום בשמה על ההמחאות.
כפי שכבר עניתי, ניתן להעניק הרשאה-רשות לאדם לחתום בשמי על המחאה.
לעניין ההוצאה לפועל - ככל והתשובה לשאלה בעניין מתן ההרשאה היא שלילית, כלומר לא נתנה הרשאה, אזי יש לפעול במהירות האפשרית ולהגיש התנגדות לביצוע השטר.
באם הוטל עיקול על חשבון הבנק של אמך בגין המחאה זו, ככל הנראה נשלחה אזהרה ממערכת ההוצאה לפועל - אנא, בדקי האם אמך לא קבלה אזהרה ממערכת ההוצאה לפועל. (כמו כן, לבדוק לעומק מי הטיל את העיקול)
במקרה כזה, יכול והזמן להגשת התנגדות חלף - יש להגיש גם בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות.
בשל מורכבות הסוגיה והצורך לבחון לעומק עובדות נוספות, אני ממליץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עו"ד.
המון הצלחה!
בברכה,
רועי כהן, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר