שלום אני בחור דתי שמייצג מגזר כלשהו וצולמתי כאשר אני אוחז בידי את חברה שלי שהחזות שלה היא חילונית, התמונה צולמה ע"י צלם כלשהו ביציאה מקניון בת"א, כאשר אני וחברתי נראים בגבינו לצלם באופן שאפשר לזהותינו, נודע לי שהתמונה פורסמה ברשת החברתית וכאשר ביקשתי מאותו צלם להוריד את התמונה אני נענה בשתיקה!! בתמונה נראים אני וחברתי בלבד ככה שאנחנו נושא התמונה כאשר אופי התמונה אומר "בחור דתי מסתובב עם בחורה חילונית כזו" למותר לציין שתמונה זאת זכתה לתגובות כאלה ואחרות!! לכן רציתי לדעת אם אכן זוהי חדירה לפרטיות או שמא לא (נוסף: יש לציין שהתמונה יכולה להגיע למקומות אשר יכולים לפגוע בשמם של אנשים מסויימים)
מנדי שלום רב!
חוק הגנת הפרטיות קובע מהם המקרים בהם פרסום כלשהו יכול להוות פגיעה בפרטיות.
סעיף 2(4) לחוק קובע:
"(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;"
במקרה המתואר, אומנם מדובר על צילום שנעשה ברשות הרבים ולא ברשות היחיד, אבל הפנייה שלך אל הצלם יכולה להעיד כי אתה חושש שצילום כזה ייפגע בך.
יחד עם זאת צריך להוכיח את העניין במיוחד אם אתם מצולמים מאחור באופן שמן הסתם מקשה מאוד על הזיהוי של המצולמים.
אני ממליץ בעניין זה לנסות להגיע בהדברות עם הצלם להפסקת הפצת התמונות ובמידת הצורך להוציא לו מכתב מעורך דין בדרישה כי ייעשה כן - על סמך תגובתו אן אי תגובתו ניתן לשקול המשך הליכים.
בברכה
גונן בן יצחק, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר