שלום, אני יהודיה הנשואה לערבי, כל שנה מתקיימת מסיבה בין 4 ימים בטבריה. ב3 שנים האחרונות אנו הגענו למסיבה ללא בעייה מכרו לנו כרטיסים(כולל השנה ) ולא שאלו שאלות לגבי (מין,לאום,גזע, דת וכו' ) . השנה, קניתי 4 כרטיסים לבעלי ו3 חברים שלו ביקשו ת.ז בשביל שלא יהיו זיופים בכרטיסים ונתתי את שלי לארבעת הכרטיסים. כשהגיעו למקום "בדקו" את הכרטיסים ( כי הם ערבים - וכל יהודי היה נכנס ללא בעייה ) ואמרו שהכרטיסים אינם מאושרים ושההפקה מעוניינת להחזיר את הכסף לרוכש. אחרי מספר טלפונים לאחראי אמרו לי שהכל בסדר והם יכניסו אותם אך אחרי שהכניסו ולקחו את הכרטיסים הביאו להם כסף עבור כל כרטיס והאבטחה הוציאה אותם. כן הכניסו ערבים אך רק למי שהייתה בת זוג . בעלי והחברים שלו בשביל שלא יהיו בעיות עזבו את המקום כי הגיעו שוטרים למקום. האם מותר לעשות דבר כזה לשים סלקציה במקום אחרי שנקנו כרטיסים? הגיעו לטבריה מאוד מסודרים מכוון שהמסיבה נמשכת 4 ימים התארגנו מבחינת: אוכל, שתיה, דלק וכו' - בזבוז של כ2000 ש"ח לא כולל כרטיסים . האם הגיוני שיעשו אפליות כאלה ברגע שנקנה כרטיס מראש או בכלל? האם יש תקנון שאומר שערבים או כל בן אדם אחר לא יכנס למקום מסויים? מדינה דמוקרטית !!! האם בעלי יכול לתבוע ? מה הסיכויים שהתביעה תתקבל + נצחון ? לבד או עם עו"ד? תודה רבה .
הודיה שלום רב ומועדים לשמחה!
המקרה שאת מתארת, הוא מקרה של התנהגות מכוערת אשר עומדת באופן מובהק בניגוד לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000.
חוק זה, כשמו כן הוא - נועד לקדם את השוויון ולמנוע הפליה בכניסה למקומות ציבוריים ובהספקת מוצרים ושירותים.
סעיף 3(א) לחוק קובע באופן מפורש וברור ביותר כי אסור להפלות בשל שיוך לקבוצה אתנית ואסור להפלות בשל מעמד אישי (נשוי/רווק) - "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, הורות או מוגבלות"
ניתן בעניין זה להגיש תביעה אזרחית ואף ניתן לקבל פיצויים בגובה של יותר מ - 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק!
סעיף 5 לחוק קובע:". (א) מעשה או מחדל בניגוד לסעיפים 3 ו-4 הם עוולה אזרחית, והוראות פקות הנזיקין [נוסח חדש], יחולו עליהם, בכפוף להוראות חוק זה. (ב) בית המשפט רשאי לפסוק בשל עוולה לפי חוק זה פיצוי שלא יעלה על 50,000 ש"ח, בלא הוכחת נזק"
כמובן שאני ממליץ לעשות זאת באמצעות עורך דין ולא לבד כי צריך להכיר את הפרוצדורה - אבל במקרה זה, שהוא מקומם מאוד, ראוי לדעתי לתבוע.
בברכה
גונן בן יצחק, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר