שלום, אמי חתמה בלא ידיעתי על זכרון דברים למכירת דירה. אמי עלתה לפני כעשרים שנה לארץ ואינה יודעת קרוא וכתוב ובקושי מדברת עברית. היא חמה על זכרון דברים מפורט עד מאוד בלחץ דוד שלי (אבי נפטר). בזכרון הדברים היא לא קיבלה אפילו שקל אחד. מאחר וסרבנו לחתום על הסכם תובעים את אמא שלי על הפיצויים הקבועים בזכרון הדברים. האם ניתן לבטל את הזכרון דברים ולטעון כי אימי לא ידעה על מה היא חותמת? או שבגלל הלחץ של דוד שלי היא חתמה? כמו"כ, היכן אוכל לקבל שם של עו"ד על מנת שייצג אותי. תודה.
נעמי, שלום
העניין מורכב.
ראשית, באופן עקרוני, ניתן, כמובן, לתבוע על הפיצוי המוסכם.
עם זאת, יש צורך לעיין בזכרון הדברים על מנת ללמוד ממנו, עד כמה הייתה "גמירות דעת", כלומר, כוונה להקשר בחוזה מחייב.
טענות של לחץ או כפיה הינן טענות, שרשאי לטעון מי שמבקש לבטל את ההתקשרות. עם זאת, הפסיקה הכירה רק באמצעי לחץ של ממש, אשר היה בהם כדי לשלול את הרצון החופשי, כפגם המצדיק את ביטול החוזה. בהקשר זה, חשוב גם לברר מתי הוסרו אותם אמצעי לחץ, ומתי נתבקש ביטולו של החוזה. חייבת להיות סמיכות מועדים.
בנוסף, יש לבחון, האם עמדו גם הרוכשים בתנאי זכרון הדברים. אם, למשל, היה צורך בתשלום מקדמה שלא שולמה, ניתן לטעון לבטלות זכרון הדברים עקב ההפרה של הקונים דווקא.
לעניין אי ידיעתה של אמך לקרוא ולכתוב, הרי שאם תוכח הטענה, יש בה הגנה של ממש. עם זאת, נשאלת השאלה מה היה מקומו של דודך כ"שושבין" של זכרון הדברים. ייתכן שהקונים יטענו, כי הגם שאמך אינה יודעת קרוא וכתוב, היה זה דודך שהסביר לה את תוכנו של זכרון הדברים.
לעניין ייצוגכם, את מוזמנת לפנות לכל עורך דין באתר המטפל בתחום האזרחי.
את מוזמנת, כמובן, לפנות גם אליי באמצעות היעוץ האישי.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר