שלום , אשתי שוחחה בטלפון עם מזכירה של מנהל חוג מסוים והתלוננה בפניה על התנהגות לא נאותה של אותו מאמן כלפיה , ואמרה שאם מצב כזה יחזור היא תפנה לממונים עליו , המזכירה סיפרה למנהל על השיחה שהייתה , המנהל התקשר אליי נסער ועצבני ואמר לי שמזכירתו אמרה לו שאשתי קינתה אותו "גנגסטר" , מילה שכמובן לא נאמרה בשום שלב של השיחה ושכל מה שאשתי טוענת שקרי , והוא איים שכדאי שאשתי תזהר בדבריה כי אם לא הוא יתבע אותה , שאלתי היא האם יש עילה לתביעה על העברת מידע לא נכון בין המזכירה למנהל על דברים שנאמרו ושלא נאמרו בשיחה שהתקיימה בטלפון?
סעיף 1 לחוק לשון הרע קובע בין היתר כי לשון הרע היא התבטאות שפרסומה עלול לבזות, ללעוג ולהשפיל אדם, בשל מוצא, גיל, דת וכולי. כמו כן, אוסר חוק איסור לשון הרע, להתבטא בפומבי באופן שיפגע במשרתו של אדם, בעסק שלו או במקצועו.
האמירה אינה חייבת להיות בעל פה, אלא יכולה להיות בכתב, לרבות בצליל, ציור וכדומה. אלמנט הפרסום קבוע בסעיף 2 לחוק.
תביעת לשון הרע דורשת, את מרכיב הפרסום בלעדיו לא קיימת כלל עילת תביעה. בנוסף נדרשת כוונה לפגוע מצד המפרסם ואם אמירה כלשהי פגעה שלא בכוונה, היא איננה בגדר לשון הרע.
וככל שתוגש תביעה הדבר יבחן לגופו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר