יש לי ילדה בת 16 אשר עובדת בחנות בגדים בקניון. בעל החנות לא נמצא במקום והוא מגיע רק פעם או פעמיים בשבוע לביקור. כל פעם הוא מחמיא לה על איך שהיא נראית ומבקש ממנה להתלבש יותר "פרובוקטיבי" בכדי למשוך קליינטים. באחת הפעמים הוא ממש ניבל את הפה והיא חזרה בוכה הביתה. אנחנו רוצים להגיש כנגדו תלונה בבית הדין לעבודה. איך עושים את זה באופן נכון מבלי לפגוע בזכויות בתי בעבודה?
הי רונית.
אני מבין את הכעס והרצון לפעול אבל אתם צריכים להכיר את כל האפשרויות החוקיות העומדות בפניכם וכמובן שכדאי גם לבסס את הטענות מבחינה ראייתית, לפני שעושים צעד כמו הגשת תביעה (לא תלונה) לבית הדין לעבודה.
בנוסף לתביעה יש אפשרויות חוקיות נוספות שאחרי שתכירו את כולן תוכלו להחליט מהי האפשרות המתאימה ביותר לבתכם.
כל פגיעה בבתכם שנובעת מהטרדה מינית או תלונה או תביעה בגין הטרדה מינית הינה התנכלות אסורה עפ"י חוק.
פנייתכם אינה רק במישור העקרוני אלא דורשת ייעוץ פרטני המתייחס לפרטי המקרה הספציפי (רק לאחר מכן יהיו בידיכם הכלים לקבל החלטה נכונה) . ייעוץ כזה אפשרי אולם לא באופן פומבי אלא רק בפגישה פנים אל פנים.
באפשרותכם כמובן לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד אחר - אך ודאו לפני כן שמדובר במישהו המצוי היטב בתחום.
מומלץ שתעשו זאת בהקדם האפשרי.
חג שמח
עו"ד דורון ויינרייך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הטרדה מינית יש לה פרשנות רחבה מאוד ובאשר למהות כל מקרה יש לבחון ולהחליט בהתאם לנסיבותיו. סעיף 3(א)(3) לחוק קובע, כי הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות הא...
המשך תשובה