מ המשמעות? וגם - האם חובה לומר לנילון את שם המתלוננת נגדו?
הי ליאור
הארגון חייב לברר את המקרה גם אם לא הוגשה תלונה.
הינה הסעיף הרלבנטי:
(ט) נודע למעביד על מקרה של הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, ולא הוגשה תלונה או שהמתלונן חזר בו מתלונתו, יעביר את המקרה לבירור של אחראי; הועבר מקרה כאמור לבירור של אחראי או נודע לאחראי על מקרה כאמור, יקיים האחראי, ככל שניתן, בירור על אודות המקרה לפי תקנה זו, בשינויים המחויבים, ואם המתלונן חזר בו מתלונתו, יברר גם את סיבת החזרה מהתלונה.
במסגרת הבירור על האחראי לבדוק את כל הפרטים הרלבנטיים ואינני רואה דרך לבדוק עם נילון האם ביצע הטרדה מינית כלפי מישהי אמורפית. נשוא ההטרדה לכאורה הינו פרט הכרחי לצורך הבירור.
בכל מקרה בסוף הבירור הנילון זכאי לראות את סיכום האחראי ואת המלצותיו וכן לקבל עותק מהחלטת הנהלת הארגון. גם שם פרטי נשוא ההטרדה הינם פרט הכרחי לצורך הבירור.
הינה הסעיף הרלבנטי:
7 (ב) "המעביד יפעל בלא דיחוי לביצוע החלטתו לפי תקנת משנה (א) וימסור הודעה מנומקת בכתב על החלטתו למתלונן, לנילון ולאחראי; כן יאפשר המעביד למתלונן ולנילון לעיין בסיכום האחראי ובהמלצותיו."
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מקרים רבים יכולים להתפרש כמקרים גבוליים, שהם ספק הטרדה אסורה, במקרים כאלה השאלה תלויה במכלול הנסיבות של כל מקרה כשהן מצטרפות ויוצרות יחד את מערכת היחסים של הצדדים המעורבים. לא כל מעשה אלא כולם כמכלול....
המשך תשובה