שלום, החברה שלנו מעסיקה עובדת חולת נפש במשרה חלקית בתפקיד פקידותי מזה 4 שנים. הבחורה מטופלת בתרופות. רוב הזמן היא בסדר. לעתים יש לה התקפות כעס על המקום ("גועל נפש" "מנצלים אותי" "המנכל מגעיל") שאנו "מיישרים בשיחה איתה ועם אמא שלה (שדואגת למינון תרופתי) ומספר פעמים היא סיפרה לעובדים שעבדו איתה כי עברה התעללות מינית (התיאורים מפורטים וקשים). בפעם האחרונה של התפרצות כזו, היא אמרה לאחת העובדות כי הסמנכ"ל שלנו בעצם הבן שלה (הוא מבוגר ממנה, אגב). בקיצור, נכנסנו לחשש - האם בעצם נוכחותה היא מהווה איום אפשרי על עובדי החברה (יש לנו כמה גברים) ומה הדין כשעובדת חולת נפש מתלוננת על הטרדה מינית בעבודה, האם "מתחשבים" במחלת הנפש שלה או שהמשטרה פועלת כרגיל? איננו רוצים להפסיק עבודתה, אך יש לנו עשרות עובדים אחרים להם אנו מחויבים. אשמח לתשובתך, תודה.
הי גליה
כפי שדיברנו בטלפון, הגיוני שתקבלו החלטה לאור מידת הסבירות שהנכם מעריכים שהחברה תיפגע כתוצאה מהמשך העבודה של אותה בחורה בחברה (החברה ממילא עלולה להיפגע כתוצאה מהתממשות אותו חשש גם לאחר הפסקת עבודה אפשרית שלה בחברה, זאת בעקבות התממשות חששכם טענות דמיוניות מצידה על הטרדות אותן עברה לכאורה במשך תקופת עבודתה בחברה).
אם הדבר יקרה ותצליחו לשכנע שמקור הטענות במחלת הנפש שלה ולא באירועים שקרו במציאות, יכול להיות בכך חלק מההגנה שתוכלו להשתמש בה.
בכבוד רב
דורון ויינרייך, עו"ד
מנהל פורום הטרדה מינית.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
על מנת לקבוע שמדובר בהטרדה מינית יש לדעת האם בנסיבות המתוארות יש צורך בביצוע בדיקה כאמור והאם שאלה באשר לתנוחות מיניות יכולה להיות רלוונטית לדלקת. ככל שהדבר נעשה שלא לצורך רפואי הדבר יכול להוות הטרדה ...
המשך תשובה