הוטרדתי ודווחתי על כך ומסתבר שהיו ליקויים בדרך טיפול במקרה שלי כמו: 1. לא נתנו לי בסוף ההליך בכתב את השתלשלות הדיווח וכמובן שלא לראות מה רשמו שנעשה (אני לא חתומה על כלום ) 2. איפשרו לנילון באותו השבוע של התלונה לבוא להתנצל כביכול מבלי ליידע אותי ולקבל את הסכמתי שיתקרב. 3. אני עובדת באירגון שיש מנהל מחלקה ואחמשים, מנהל המחלקה לא דווח על כך, רק מנהל האירגון וסמנכ"ל משאבי אנוש ( זה תקין?) 4. מאחר ובעת ההטרדה הייתי בשבועות הראשונים שלי להריוני, לא עשיתי שום צעד משפטי כי לא רציתי לסכן את תקינות ההריון בשל התרגשויות, כשביקשתי לאחרונה את הד"וח הזה, נתקלתי בקשיים, התחמקויות והיסוסים עד שלאחר שבוע ימים קיבלתי אותו . שאלתי, האם יש לי כייס לתבוע את מקום העבודה בשל כך? אם כן מה גובה הפיצוי שסביר שאקבל? תודה מראש.
שלום
המתואר בסעיפים 1, 2 שלך, מהווה הפרה קלה של התקנות, סעיף 3 - אם דיווחת למנהל המחלקה, היה ראוי שיפנה אותך לאחראית למניעת הטרדה מינית בארגון.
לא בטוח שבשיקולים של עלות/תועלת כדאי לך להתחיל הליך משפטי עם מקום העבודה. התשובה יכולה להיות שונה לגבי הליך נגד המטריד עצמו.
בכל מקרה, נכון לקבל החלטות על סמך ייעוץ משפטי פרטני ועל בסיס המידע המלא שתצטרכי לפרוס בפני עוה"ד אליו תפני (ולא על סמך המידע הכללי הנ"ל).
כל טוב
עו"ד דורון ויינרייך
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גם לחיצת יד בנסיבות מסויימות יכולה להתפרש באופן של הטרדה מינית - תלוי באופן שבה הלחיצה נעשיית. הרי ליטוף של היד ומישושה איננה לחיצה רגילה אלא יכולה להוות סוג של הטרדה פיזית. ...
המשך תשובה