היי יש לסבתא שלי עובדת זרה והיא עשתה ניתוח ברגל, כרגע היא בחופשת מחלה וקנתה כרטיס טיסה לחזור לארץ מוצא. השאלה שלי האם מותר לה לעשות את הצעד הזה? היא גם לא מתכוונת לחזור לארץ וסבתא שלי כרגע בלי מטפלת קבוע. במשרד אמרו לנו שהמטפלת הנוחכית טופסת תקן אז עד שהיא לא תתפטר אין מה לעשות. האם כל הדבר הזה חוקי שהמטפלת יוצאת מהארץ בזמן חופשת מחלה. תודה רבה
המצב שתיארת מעלה מספר סוגיות משמעותיות מבחינה חוקית ואתית:
1. יציאה מהארץ במהלך חופשת מחלה:
זוהי התנהלות בעייתית מאוד. חופשת מחלה נועדה להחלמה ולא לנסיעות לחו"ל. יציאה מהארץ בזמן חופשת מחלה עלולה להיחשב כניצול לרעה של זכויות העובד וכהפרה של תנאי ההעסקה.
2. כוונה שלא לחזור לעבודה:
אם העובדת אכן מתכננת שלא לחזור, היא למעשה מתפטרת מעבודתה. על פי חוק, עליה להודיע על כך באופן רשמי ולתת הודעה מוקדמת (בדרך כלל 30 יום לאחר שנת עבודה). אי מתן הודעה מוקדמת מהווה הפרה של חוק הודעה מוקדמת.
3. יציאה ללא אישור מתאים:
עובד זר נדרש לקבל "אינטר ויזה" לפני יציאה מהארץ אם בכוונתו לחזור. אישור זה, הניתן על ידי משרד הפנים, מאפשר לעובד לצאת ולחזור לישראל ללא בעיות. יציאה ללא אישור זה עלולה לגרום לאובדן זכותה לעבוד בישראל.
4. זניחת העבודה:
על פי החוק, עובד שיוצא לחופשה ולא חוזר או יוצר קשר נחשב כמי שזנח את עבודתו, כלומר התפטר. במקרה כזה, המעסיק רשאי לנקוט בצעדים מתאימים.
צעדים שיש לנקוט:
1. דיווח לרשויות:
יש ליידע באופן מיידי את הלשכה להבאת עובדים זרים ואת משרד הפנים על המצב. זה חשוב הן מבחינה חוקית והן כדי לאפשר העסקת עובד חדש.
2. הפסקת ביטוח רפואי:
אם העובדת אכן עזבה את הארץ ללא כוונה לחזור, יש להפסיק את הביטוח הרפואי שלה. זה מגן על המעסיק מפני הוצאות לא נחוצות.
3. חישוב זכויות וקיזוזים:
יש לערוך חישוב מדויק של הזכויות המגיעות לעובדת (כגון שכר, פדיון חופשה, ופיצויים אם רלוונטי). אם לא ניתנה הודעה מוקדמת כנדרש, ייתכן שניתן לקזז את שווי ימי ההודעה המוקדמת מהסכומים המגיעים לה.
4. שחרור התקן:
לגבי ה"תפיסת תקן", יש לפנות לרשויות המוסמכות ולהסביר את המצב. יש לברר כיצד ניתן לשחרר את התקן כדי להעסיק עובדת חדשה, במיוחד לאור העובדה שהעובדת הנוכחית למעשה נטשה את עבודתה.
5. תיעוד:
חשוב לתעד את כל התקשורת והניסיונות ליצור קשר עם העובדת. זה יכול להיות חיוני במקרה של בירורים עתידיים או תביעות.
6. בחינת זכויות העובדת:
למרות ההתנהלות הבעייתית, יש לבחון את זכויותיה של העובדת. אם התפטרה מרצונה (גם אם בצורה לא תקינה), היא עשויה להיות זכאית לחלק מפיצויי הפיטורין (6% לחודש בשנים האחרונות) וזכויות סוציאליות אחרות בהתאם לוותק.
ההתנהלות של העובדת מעלה בעיות חוקיות ואתיות משמעותיות. יש לפעול בהקדם מול הרשויות הרלוונטיות כדי להסדיר את המצב, לשמור על זכויותיכם כמעסיקים, ולאפשר העסקת עובדת חדשה עבור סבתך. מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ובהעסקת עובדים זרים כדי לקבל ייעוץ מקצועי מותאם למצבכם הספציפי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
לוסקי יסעור מור עורכת דין ומגשרת
053-6260654
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, על מנת לענות על כך יש לראות את ההסכם עליו חתומה האחות ואת תלושי השכר. באופן עקרוני- ככל וההסכם מגדיר זאת מפורשות ייתכן וניתן לבצע את הקיזוז. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני. ...
המשך תשובה