היי אני משמש כיום כמנכ"ל חברה, חברה מתחרה בתחום (לא מתחרה) שיכנעה אותי לעבור למנכ"ל אותה. לאחר דין ודברים של כ4 חודשים נחתם הסכם עבודה והודעתי למעסיק שלי שאני עוזב את החברה. לאחר כשלושה שבועות החברה החדשה ביטלה את החוזה בהודעת וואטאפ בעקבות מכירת החברה ואני נשארתי ללא פרנסה. האם הייתי זכאי לשימוע? האם אני זכאי לפיצוי?
שלום שחר. ראשית יודגש כי המחלוקת היא מול החברה השניה בלבד ומנתוני השאלה שלך אין רלוונטיות להתנהלות מול החברה הראשונה.
באשר להפסקת העבודה בחברה החדשה, בפסיקה נקבע כי בטרם החלטה על פיטורי עובד יש ליתן לו הזדמנות להשמיע את עמדתו נגד הכוונה לפטר אותו ובמילים אחרות - חובה על המעסיק לקיים שימוע - גם בתקופות העסקה קצרות.
לרוב, אי קיום שימוע מזכה את המפוטר בפיצוי, שגובהו נגזר ממספר פרמטרים ותלוי בנסיבות כמו התנאים שנקבעו בחוזה העסקה, משך העסקה, האופן שבו בוצעו הפיטורים, הפסדי השתכרות וכיוצ"ב. במקרה שלך למשל, עזיבת מקום עבודה אחר לטובת מקום עבודה חדש והעובדה שהדבר נעשה בהודעת ווטסאפ הופכות את אי קיום השימוע לחמור יותר. יחד עם זאת, משך זמן העסקה הקצר כנראה יקל ויתבטא בפיצוי נמוך יחסית. לסיכום, החובה לקיים שימוע היא כמעט מוחלטת וגובה הפיצוי ייגזר ממספר פרמטרים ועל כן יש לבחון את הנסיבות ביסודיות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר