התחלתי לעבוד במקום חדש (אני בן 50) עברתי על החוזה וביקשתי שיוסיפו סעיף המדבר על כך שהמעסיק ישלים החסר בקופת פיצויי הפיטורין (במידה ויהיה פער כזה) המעביד טוען שעפ"י תקנה חדשה , הוא אינו מחוייב לעשות כן וכי בעצם יש כאן "דיל" מצד אחד הם ישחררו לי הכספים הנצברים גם במידה ואעזוב מרצוני החופשי ולא אפוטר וב"תמורה" אני מוותר על ההשלמות. היות ואני מאמין שמשכורתי תעלה במהלך השנים שאעבוד כאן הרי שבאופן מובנה על כל העלאה שתהיה אני מפסיד סכום לא מבוטל מה המלצתך? מה ניתן לעשות? האם זה אכן חוקי? האם לחתום על חוזה כזה? תודה רבה
אכן, כן מעסיקך צודק. על פי האישור הכללי של שר העבודה (התמ"ת ) אם המעסיק מתחייב לשחרר לעובד את מלוא הפיצויים גם במקרה של התפטרות, הכספים המופרשים לפנסיה ברכיב פיצויי הפיטורים, באים במקום פיצויי פיטורים, על פי ס' 14 לחוק פיצויי פיטורים.
אני מעריכה כי אם תוותר על כך, דהיינו, תקבל פיצויי פיטורים רק אם תפוטר או אם תתפטר בדין מפוטר, אך אם תתפטר סתם לא תקבל פיצויים, המעסיק יסכים להכניס ס' של השלמת פיצויי פיטורם, אך, כאמור בכך אתה מוותר על שחרור אוטומטי של פיצויי הפיטורים.
אני ממליצה לך לחתום על החוזה עם הסעיף המחיל עליך את האישור הכללי.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שאלתך האם זה בדין או לא ,התשובה היא כן.הדבר מעוגן בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין.סעיף זה "פוטר"מעסיק מחובתו לשלם פיצויים לעובד שפוטר גם אם שילם באופן שוטף בעבור קופת גמל לקיצבה ו\או קופה אחרת.אולם מעביד "פטור " מתשלום השלמה של פיצויים לעובדו כאשר נקבע בהסכם הקיבוצי כי התשלומים לקופת הגמל הינם במקום חבותו על פי חוק (החוק לפיצויי פיטורין) או במקרים בהם נחתם הסכם בין העובד והמעביד על תנאי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין .
לכן,באם רצונך לקבל עליך סעיף 14 ראוי ורצוי כי תחתום על הסכם עם מעסיקך לא יאוחר מ-3 חודשים מתחילת ביצוע תשלומי המעביד ובו יאמר:
א. ההסכם נערך בהסכמת העובד.
ב. ויתור המעסיק על כל השבת כספים כלשהי מהפוליסה \מתשלומיו ,אלא אם נקבע בפסק דין כי נשללה זכותו של העובד לפיצויי פיטורין מכוח סעיפים 16-17 לחוק פיצויי פיטורין .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר