שלום. בחוזה שלי יש שני סעיפים שאומרים: 1- החברה מעריכה כי מעת לעת לצורך מילוי תפקידו יידרש העובד לעבוד בשעות נוספות בהיקף של כ-40 שעות בחודש בממוצע. על מנת שלא לבצע התחשבנות מדי חודש בחודשו ישולם לעובד מדי חודש גמול גלובלי בין עבודה בשעות נוספות. מובהר כי העבוד לא יהיה זכאי לתשלום שעות נוספות לפי ביצוע בפועל, וכי החברה לא תנכה משכרו של העובד סכום כלשהו במידה והוא יעבוד פחות שעות נוספות או לא יעבוד כלל בשעות נוספות. בכל מקר העובד אינו רשאי לעבוד בשעות נוספות מעבר להיקף המותר בהיתר הכללי הרלבנטי של שר העבודה. לפנים משורת הדין ומבלי לגרוע ממהותו של הגמול הגלובלי, יהיה העובד זכאי לזכויות נלוות (לרבות ביטוח פנסיוני, קרן השתלמות, פיצויי פיטורין וכ"ו) גם על הגמול הגלובלי. 2 - בנוסף לשכר תשלם העברה לעובד גמול גלובלי בגין עבודה בשעות נוספות בסך של 1000 ש"ח ברוטו ("הגמול הגלובלי") * השכר שלי הוא גלובלי. * ממה שהבנתי עבור שעות נוספות אמורים לשלם 125% ולפי מה שהם רשמו בחוזה הם משלמים 25 ש"ח (1000/40) עבור כל שעה נוספת. - רציתי לדעת האם הסעיף הזה חוקי? - במידה והוא לא חוקי ועבדתי כמה שנים עם הסעיפים האלו, האם אני יכול לתבוע את ההפרש? תודה.
כך:
1. הסכם עבודה הינו וולונטרי, כלומר- מה שהצדדים מסכימים הוא חוקי.
2.שעות נוספות משולמות יומית, שעה ראשונה ושניה- 125% ומן השעה השלישית- 150%.
3. 25 ש"ח לשעה בגין מקסימום השעות הוא כמובן שכר נמוך ביותר, מצד שני הוא משולם בכל מקרה, כלומר- בין אם את/ה מבצע שעה נוספת אחת בחודש או 40 שעות או לא עושה בכלל.
4. שים/י לב שעל התוספת הגלובאלית משולמית תנאים סוציאליים מה שבדרך כלל אין חובה לשלם על שעות נוספות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר