הבן שלי מועסק בחברת היי -טק ומבצע רילוקיישן לחו"ל עקב זוגיות. החברה מעוניינת להמשיך להעסיקו באותם התנאים אבל מבקשת שיחתום על חוזה שכותרתו הסרת אחריות מהמעסיק בגין תקופת שהותו בחו"ל. בחוזה נרשם כך: 1)אני נוסע לחופשה פרטית בחו"ל בין התאריכים..... 2) הוסכם ביני לבין החברה כי במהלך החופשה אעבוד בהתאם לצורך החברה והחברה תמשיך לשלם לי בגין תקופה זו את שכרי בהתאם להיקף ביצוע העבודה על ידי. 3) ידוע לי ואני מצהיר כי מדובר בנסיחעה פרטית ולכן באחריותי להסדיר עצמאית את הביטוח בגין השהות בחו"ל והחברה לא תבצע ולא תידרש לבצע ביטוחים כלשהם בגין נסיעתי. 4) מבלי לגרוע מהאמור לעיל הנני מצהיר ומתחייב כי לא תהיה לי כל טענה ו/או דרישה מהחברה ו/או מי מטעמה בגין כל נזק שיגרם לי במישרין ו/או בעקיפין במהלך תקופת שהותי בחו"ל. ברצוני לדעת האם חוזה זה הוא חוקי ואינו סותר את דיני העבודה? מה מטרתו?
בוא נראה שהבנתי נכון את הסיטואציה:
הוא עובר לחיות בחו"ל, ולא נשלח לשם על ידי המעסיק.
במקביל הוא מעוניין להמשיך לעבוד עבור החברה שבה הוא מועסק בישראל.
אז למעשה הוא מבצע עבודה מרחוק עבור חברה ישראלית.
הם מעוניינים להבטיח את עצמם בפני כל טענה לנזקים שנגרמו לו- למשל- ככל שקשור בנזקי גוף וכדומה, ולפטור את עצמם מכל ביטוח או אחריות לנזקים (גוף ואחרים- למשל נזק לציוד מחשוב וכדומה)- שהרי בזמן השהות בחו"ל הוא ממשיך להיות מועסק על ידיהם.
לא נראה לי שהסיכום סותר את דיני העבודה למעט בהקשר דמי נסיעה לעבודה וממנה ובהקשר דמי מחלה. אני לא מבינה איך - אם בכלל- ניתן להסדיר שתי נקודות אלו.
אני כן יודעת שניתן לעבוד מחו"ל ולבצע עבודה עבור חברות ישראליות כאשר יחסי עובד ומעביד ממשיכים להתקיים בישראל.
לגבי כל השאר הוא אמור להתנהל רגיל.
אני מניחה שזה מהווה נספח להסכם העבודה שקיים ממילא, ולכן הוא מהווה חלק ממנו. את המיסים הוא אמור להמשיך לשלם בישראל וכך גם המשכורת אמורה להשתלם פה.
כן הייתי משנה את הניסוח "חופשה פרטית" ו"עבודה במהלך החופשה" כי אז אני לא מבינה איך למשל תשולם לו משכורת ואיך ישולמו דמי חופשה-כאשר יצא לחופשה אמיתית. אלה נקודות טעונות בירור.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר