שלום רב, לפני כחודש התחלתי לעבוד כמטפלת בתינוק תשע שעות חמישה ימים בשבוע.יש ביני ובין המעסיקה חוזה חתום שבו סעיף האומר כך:" אם תקופת ההעסקה תהיה קטנה משנה לא יחולו פיצויי פיטורין למטפלת. היה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה, המעסיקה תשלם למטפלת בסיום ההעסקה דמי פיטורין שווי ערך למשכורת של חודש עבודה אחד לכל שנת עבודה. במידה ותעזוב המטפלת לפני תןם שנה תהיה זכאית ע"פ חוק" לאחר שחתמנו היא ביקשה לשנות את האמור בסעיף, לזה:" המעסיקה תשלם למטפלת בסיום ההעסקה דמי פיטורין עפ חוק".שאלתי: איזה מן הסעיפים הוא הנכון עבורי ? האם יש טעם נפגם בסעיף הקצר יותר. מה החוק אומר לגבי פיצויי פיטורין אם אני זו שמתפטרת לפני תום שנה. האם אקבל את כספי הפיצויים שהופרשו??.בברכה ובתודה גדולה.
חוק פיצויי פיטורים קובע כי פיצויי פיטורים ישולמו במקרה של פיטורים או התפטרות בדין מפוטר לאחר שנת עבודה אחת.
מאז חקיקת חוק פיצויי פיטורים נחתם הסכם קיבוצי בדבר תשלומי פנסיה לעובד הכולל גם חובת הפרשה לפיצויי פיטורים לאחר שישה חודשים.
תשלומים לקרן פנסיה אינם ניתנים להחזרה למעביד או לשיעבוד או לעיקול וכדומה. ולכן, גם התפטרות לאחר עבודה בתקופה קצרה משנה, לא תפגע בתשלומים ששולמו לקרן הפנסיה לרכיב הפיצויים. אולם להשלמה - אם ההפרשה אינה מגיעה ל- 8.333% מהמשכורת החודשים- לא תהיי זכאית. מן הסעיפים שציינת בשאלתך- אין אחד שהוא גרוע מהשני. כולם אומרים את מה שאומר החוק, ובצירוף עם צו ההרחבה הכללי במשק לעניין פנסיה- משקפים את מה שמגיע לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר