ידוע לי שפיצוי על הנ"ל עומד על מקסימום 15,000 שח. אם: 1. הובטח לי חוזה לשנה ולא ניתן 2. עבדתי 8 חודשים, משרה חלקית ובממוצע 3000 שח בחודש. 3. הועברתי מתפקידי בניהול אתרים לתפקיד מזכירות - דבר שגרם להתפטרותי. 4. לא הופרשה לי פנסיה כחוק 5. לדעתי הסכם עבודה היה מונע ממני את עגמת הנפש. עד כמה אתה מעריך שכדאי לי לתבוע? האם סכוי טוב שאזכה בחלק נכבד מהסכום הנ"ל או שערך השכר הנמוך שלי עלול להוביל לפיצוי נמוך משמעותית? בנוסף, האם ניתן לבקש ששמי לא יופיע בפסקי דין מחשש לפגיעה בסכויי למצוא עבודה אחרת . תודה רבה!
איילת שלום,
1. הפיצוי בגבול 15,000 ₪ בגין אי מתן חוזה העסקה אינו נאכף בפועל על ידי בתי הדין- בדרך כלל.
2. אי הפרשה פנסיונית- ראוי לדרישה ולאכיפת התשלום. בשאלת הכדאיות הכלכלית - אין לך טעם לשכור עו"ד, לאור גובהו הנמוך של הסכום ומשך התקופה הקצר (חובת ההפרשה קמה אחרי 6 חודשים ואינה רטרואקטיבית אא"כ היתה לך פוליסה בת תוקף בתחילת העבודה והודעת על כך למעביד).
3. הליכי בית הדין לעבודה ופסקי הדין שלו הינם פומביים וצריכה להיות לך סיבה מצוינת שגם קבוע בחוק כדי לבקש דלתיים סגורות. אם התיק מנוהל בדלתיים פתוחות- ואין סיבה לסגור את הדלתות ולהפוך את התיק לחסוי- אין אפשרות לבקש שהשם לא יופיע.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר