בחברה בה אני עובדת כתוב בחוזה שלאחר שנתיים עבודה בחברה ימי המחלה ישולמו תשלום מלא החל מהיום הראשון למחלה. היום הודיעה החברה ללא כל התראה מראש כי החל מהראשון לינואר (עוד שבוע) ההטבה הנ"ל מתבטלת באופן גלובלי לכל העובדים. (עקב ניצול יתר.) מעתה ניתן יהיה לקבל את ההטבה רק פעמיים בשנה. יש לציין שעובדים מסוימים כמנהלים וראשי צוותים קיבלו לפני כן הודעה אישית שהביטול אינו נוגע אליהם. ברצוני לברר, האם הדבר חוקי? ההנהלה טוענת שהתייעצה עם עורכי דין. ומה בנוגע לעובדות בהריון? האם מדובר בהרעת תנאים? ברור שעובדת בהריון גם לא יכולה לאיים בפיטורים כי היא כבולה בידיים של החברה למשך תקופה ארוכה. האם יש מה לעשות לפני פיטורים? האם ניתן להתפטר ולדרוש פיצויים על הרעת תנאים? תודה רבה על הסיוע. התשובה דחופה מאד לכלל עובדי החברה.
אסתר שלום,
מאחר שמדובר בביטול חד צדדי של הטבה בהסכם עבודה הרי שזוהי הרעה בתנאי עבודה אם כי אני לא רואה או חושבת שמדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.
היית יכולה להתפטר בגינה בדין מפוטר, הגם שאני לא חושבת שהתפטרות על רקע זה היא מוצדקת או כדאי, בפרט שיש צמצום של ההטבה ולא ביטול מוחלט שלה.
עוד עניין בהקשר הזה: מאחר שמדובר בזכות שהיא מעבר לחוק הרי שצמצומה גם אם הוא הרעת תנאים לא ייחשב הרעה דרמטית. הרעת תנאים ממשית נחשבת לסיבה אם היא נותנת לך פחות מהחוק, מה שלא קורה פה.
לגבי אשה בהריון- כל אדם כולל אשה בהריון יכול בנסיבות המתאימות להתפטר בדין מפוטר. היא לא "כבולה" בידיים של המעסיק. אין דבר כזה "לאיים" בהתפטרות. רוצה- תתפטרי. זה ממש עניין שלך ושל חשבון שלך שאת עושה ביחס לזכויותייך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר