שלום. עבדתי כשלוש שנים בחברה מסויימת תחת חוזה שכר שעתי פלוס שעות נוספות. יש לציין שהשכר הוא שעתי משום שהיו המון שעות נוספות לעבוד. לאחר כשלוש שנים החברה נמכרה לידי חברה אחרת אשר התחייבה להמשיך להעסיק את כל העובדים באותם תנאים וכך אכן היה. לאחר 8 חודשים באותם תנאי תעסוקה החליטה החברה החדשה לשנות את משכורתי לשכר גלובלי כולל שעות נוספות. ממוצע תוספת לשעות שעות נוספות מתבסס על כמות השעות של החצי שנה אחרונה. יש לציין שלפני המעבר לחברה החדשה כמות השעות הנוספות היתה פי שלוש בגלל המון תקלות שהיו מחייבות אותי להשאר. אין לדעת אם כמות השעות הנוספות תחזור להיות כבשנה שעברה. שאלות: האם זה נכון לחשב רק לפי 6 החודשים האחרונים? דבר שאינו משקף את המציאות? האם זה נחשב להרעה בתנאים? החברה מציינת שהם לא יפטרו אותי במידה ולא אחתום אך משום שזה נוגד את עקרונות החברה יהיו לכך השלכות בעתיד. השכר שלי כיום הוא 20000 ברוטו ותוספת שעות נוספות כמקובל בחוק החברה כיום מציעה לי כ 16473ש"ח ברוטו ותוספת של 6643ש"ח עבור עבודה של עד 60 שעות נוספות. ובסכום כולל של 23116ש"ח לחישוב תנאים סוציאלים.
אבי שלום,
מצבך הוא מצב של משא ומתן על שינוי בחוזה ההעסקה.
במצב זה כפי שציינת אין כל הכרח לקבל את שמציעים לך ומומלץ לנהל מו"מ.
במצב המתואר נראה שההצעה המוצעת אינה עולה כדי הרעת תנאים ובפועל ישנה נטיה לטובתך בתחום חישוב הבסיס לתנאים הסוציאליים החורג מהמינימום הקבוע בחוק.
באשר לבסיס החישוב - 6 חודשים אחרונים או יותר, הדבר תלוי אך ורק במו"מ בינך ובין המעסיק.
המלצתי היא לנסח מכתב מסודר למעסיק המפרט את אופן חישוב שכרך עד כה בתקופה הנראית לך ובהתאם לנסח הצעה לשינוי מודל תשלום השכר הגלובאלי באופן שייראה לך נכון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר