שלום רב, אני עובדת במקום עבודה 3.5 שנים, לאחרונה הודיעו לי שהתקבלתי למקום שמאוד רציתי לעבוד בו, הם הודיעו לי טלפונית שהתקבלתי ושאתחיל בתאריך בעוד חודש לאחר נתינת ההתראה המוקדמת למעסיק. תנאי השכר נסגרו במעמד הראיון הסופי, ביקשתי להגיע לחתום על חוזה עם כל הפרטים וטען בפני המעסיק כי זה לא נהוג אצלהם לעשות את זה. לא רציתי להתווכח אך זה נראה לי קצת מוזר כי אם אני מתפטרת מעבודה של 3.5 שנים הייתי רוצה לדעת שלא יכול לקרות מצב כי שבוע לפני פתאום אומרים לי שלא צריך אחרי שעזבתי עבודה או שאומרים לי פתאום שהשכר יותר נמוך. רציתי לשאול בכללי האם זה מקובל שלא חותמים חוזה במעמד הסגירה אלא רק במעמד תחילת העבודה? בעיקרון אני יודעת שחוזה לא מחייב אותם גם ככה וגם לא את העובד כי אפשר לפטר ולהתפטר אחרי שבוע גם אבל בכל מקרה אם פתאום מבטלים לך את ההתחלה אוכל לדרוש אבטלה ובמצב השני לא תהיה לי דרך להוכיח שסגרנו תאריך התחלה ושמגיעים לי דמי אבטלה. אודה על קבלת מידע לגבי מה החוק מחייב בנושא חוזה עבודה, מה מומלץ לעשות ומה נהוג בשוק העבודה.
מיכל שלום,
מפנייתך ניתן לראות כי ביצעת מחקר קצר בנושא.
ברצוני להבהיר - אין חובה ליצור חוזה המבסס את יחסי העבודה בין הצדדים.החובה היחידה היא החובה של המעביד למסור לעובד הודעה בכתב על תנאי העסקתו.
עם זאת, דיני החוזים הכלליים מתייחסים לחוזה שבעל פה (כגון זה שנוצר בינך ובין המעביד החדש) כחוזה מחייב לכל דבר בעל אותו תוקף שיש לחוזה בכתב,ההבדל המרכזי בין השניים הוא יכולת ההוכחה שהיא פשוטה למדי במקרה של חוזה בכתב ומסובכת יותר במקרה של חוזה בע"פ, לכן מומלץ תמיד להקליט שיחות דוגמת זו שציינת בפנייתך.
נכון לעכשיו על פי המתואר בפנייתך קיים חוזה בעל פה בינך ובין המעסיק החדש ובהסתמך על חוזה זה את מבקשת לפעול. היה ו המעסיק החדש יפר את התחייבויותיו החוזיות תוכלי לתבוע ממנו הן פיצויים על הפרת החוזה והן "פיצויי הסתמכות" אשר יפצו אותך על הנזקים שנגרמו לך עקב הסתמכותך על חוזה זה (אובדן פיצויי פיטורין, אובדן מקום עבודה, אובדן דמי אבטלה ועוד).
את מוזמנת לפנות למשרדי לקבלת ייעוץ מעמיק בעניין בטלפון המופיע מטה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר