שלום רב ותודה על הזמן שאתה מקדיש. העסקתי עובדת למכירות טלפוניות ולאחר חודש וחצי היא סיימה את תפקידה לאחר שהבינה שהיא לא טובה התפטרות. ההסכם עבודה אישי שנחתם הוא שהיא חייבת למכור יעד מסויים ביום כדי להמשיך לעבוד ולקבל כסף וזה נחתם בנספח לחוזה. לצערנו גילינו שמידע מהחברה יצא החוצה כולל שמות לקוחות ועוד ובנוסף ביטולים שזה אומר שהמכירות שעשתה לא נכנס כסף בעדם. העברתי את המידע לרואה חשבון ובתלוש יצא לאחר ניכויי תשלום מסויים. האם ניתן לנכות עפ״י חוק לעובדת מהשכר לאחר תשלומים ניכויים כאלו ואחרים..???
מור שלום,
ככלל אסור למעביד לנכות משכר העובד סכום כלשהו, אלא במקרים הקבועים בחוק (למשל כאשר המעביד נתן הלוואה לעובד על חשבון השכר). גם במקרים פליליים בהם התגלה כי עובד נטל כסף מקופת העסק חל איסור על ניכוי הסכום ממשכורת העובד.
אולם, הסכמה חוזית מוקדמת בין הצדדים יכולה לשנות מצב זה לכאן ולכאן.
בגין הפרת החוזה ובגין הנזקים שנגרמו ניתן להגיש תביעה נזיקית נגד העובדת.
עם זאת, עלי לציין כי מהדברים שציינת בפנייתך עולה חשש לקיומם של סעיפים בעייתיים בחוזה העבודה של העובדת העלולים להכשיל תביעה כנגדה ובעיקר התניית שכר בעמידה ברף מכירות.
המקרה שלך מורכב ומסובך ודורש ייעוץ מעמיק של עו"ד מומחה. יש לבחון לעומק את הסכם העבודה המדובר ולקבל תמונה מלאה של הנזקים אשר נגרמו על ידי העובדת טרם ניתן יהיה להמליץ על דרך פעולה נאותה.
אני מזמין אותך לפנות למשרדי לקבלת ייעוץ בנדון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר